Menu

Koekenpan vrij gesmeed

22 cm
Exclusief
Koekenpan vrij gesmeed
22 cm
  € 79,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf midden februari, nu beschikbaar voor bestelling
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Exclusief

  De vrijgesmede koekenpannen van Turk in Sauerland zijn er al bijna vanaf het begin. U kunt zien dat het onze modellen zijn aan de licht opstaande rand van de pannen en de vorm van de handgreep, want de ijzeren pannen zijn alleen in deze uitvoering bij Manufactum verkrijgbaar.

  Non plus ultra. Warm gesmede koekenpannen.

  Anders bijna alleen vervormd tot nostalgische ornamenten, lijkt smeedijzer hier zijn ware bestemming te vinden. Deze pannen met extra hoge rand worden in één stuk onder de matrijs warm gesmeed: dit is te herkennen aan de doorlopende haakbeugel en de karakteristieke oppervlaktestructuur die in de smederij ontstaat. De verbreding aan de bovenkant van het handvat en de ruit laten dit ook zien. De rodebraunen groen-grijze tinten in het materiaal worden veroorzaakt door het effect van warmte. Op gas, elektrische platen of een inductiekookplaat trotseren de robuuste pannen zelfs de grootste stress - eenmaal ingebrand vertonen ze de beste geleiding en "draaien" ze net zo goed als gecoate pannen, maar zonder hun gevoeligheid voor krassen en hoge temperaturen. De fabrieksgarantie is 10 jaar, de levensduur van de pannen een veelvoud daarvan.

  Meer dan 150 jaar ervaring

  Sinds 1857 produceert Turk in Westfalen warm gesmede pannen. In het verleden werden dergelijke pannen ook wel "handgesmeed" genoemd - hoewel deze term verkeerd kan worden begrepen, omdat de huidige technische hulpmiddelen toch worden gebruikt. De panblank wordt onder de hamer uitgesmeed, maar vervolgens met een pers uitgeponst en opnieuw met de hamer bewerkt. Oneffenheden worden zo nodig met een laser weggewerkt. Van beide machines - zowel pons als laser - zijn fijne sporen te vinden op de rand en de steel van de lepel. Tegenwoordig is de belangrijkste afnemer van de pannen de horeca, omdat getrainde koks de uitstekende bakeigenschappen van ijzeren pannen waarderen. Het bedrijf, dat nu wordt geleid door de vijfde generatie van de familie, werd opgericht toen de geschoolde smid Karl Albert Turk een hamermolen opzette in de molen van zijn schoonvader.

  Kooktoestellen:

  Het materiaal is geschikt voor alle soorten fornuizen (elektrisch, gas, inductie en zelfs open vuur). Wij raden de pannen echter alleen voorwaardelijk aan voor glaskeramische kookplaten, omdat het ruwe oppervlak van het oorspronkelijke materiaal zijn sporen kan nalaten. Vergeet niet dat de kookplaat niet kleiner mag zijn dan de bodem van de pan.

  Onderhoudsinstructies:

  Alle pannen van zuiver ijzer zijn tegen corrosie beschermd met een oliefilm, die u het beste kunt verwijderen met de gecalcineerde soda uit ons huishoudelijk verzorgingsassortiment voordat u de pannen voor het eerst gebruikt. IJzeren pannen horen niet in de vaatwasser; een goed gebakken pan kan gemakkelijk en zonder resten worden uitgeveegd.

  Garantievoorwaarden van de fabrikant

  Productinformatie

  Artikel nummer 79619

   Deze pan met extra hoge rand is op traditionele wijze uit één stuk ijzer gesmeed, speciaal voor ons bij Turk. Het is te herkennen aan de verbreding op het bovenste handvat en de ruit.
   Klein. Basis Ø 15,5 cm, Ø top 22 cm, randhoogte 3,5 cm, totale lengte 44,5 cm. Gewicht 1,2 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten
   Menu