Menu

Ketting Milanaise

5 mm
Ketting Milanaise
5 mm
  € 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Bestel geschenken voor woensdag 30 november en ontvang ze voor Sinterclaas
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Milanaise. Filigraan weefsel

  Gevlochten edelmetalen sieraden waren al bekend in de cultuur van de Etrusken. De milanaise, of Milanese vlecht, gaat terug op de middeleeuwse vervaardiging van ijzeren pantserhemden: draadspiralen worden in elkaar gewikkeld en geschroefd tot er een soort soepel tapijt ontstaat. Bij deze ketting wordt de aanvankelijk platte vlecht tot een ronde buis gerold.

  De precisie van machinale productie. Van Pforzheim

  Pforzheim is altijd toonaangevend geweest - en is dat nog steeds - in de kunst van de machineketenproductie. Niet in het minst vanwege de ingewikkelde technieken die worden gebruikt om metalen schakels samen te voegen, wordt de vervaardiging van kettingen beschouwd als de "hoge school" van de juwelenproductie. De milanaise laat zien hoe divers en technisch veeleisend de weg is van eenvoudig zilverdraad naar een artistiek vormgegeven ketting.

  Productinformatie

  Artikel nummer 82475

   925 zilver. Kreeftensluiting. Lengte 45 cm, Ø 5 mm. Gewicht 22 g.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu