Menu

Kerstboom Reflector Tip Glas

Zilverkleurig
Exclusief
Kerstboom Reflector Tip Glas
Zilverkleurig
  Zilverkleurig
  € 27,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Glanzende kant

  Een topje hoort in de kerstboom, punt. Of in principe of alleen als de boom te klein lijkt, moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Maar voor degenen voor wie een kerstboomtop een onmisbaar onderdeel van de decoratie is, bieden wij hier een glazen exemplaar aan. De kerstboomtoppen worden voor de vlam met de mond geblazen en vervolgens in een zilveroplossing gedompeld om ze van binnenuit te spiegelen. Net als bij de boomornamenten werpen de ingesprongen of geprikte reflecties de gloed van de lichtjes vele malen terug. Deze kerstboomtoppen worden ook gemaakt in Lauscha, Thüringen.

  Duizend lichtjes. Boomversieringen met reflex

  Lang voordat klatergoud, allerhande kerstballen of zelfs watten de kerstboom sierden, was het de gewoonte om de groene takken voor het feest te versieren met knabbels zoals appels en noten. Op kerstavond kon de boom alleen geplunderd worden. De legende vertelt echter dat de glasblazers van Lauscha zich destijds niet zulke dure traktaties konden veroorloven. Om hun families toch een plezier te doen, vormden zij appels en noten uit glas - en introduceerden zo de glazen kerstboomversiering in de wereld. De boomversieringen worden met de mond geblazen voor de vlam en vervolgens van binnenuit gespiegeld door de stukken in een zilveroplossing te dompelen. Om het glanzende spiegeleffect op het oppervlak nog te versterken, begonnen de glasblazers van Lauscha rond 1800 met het tekenen of graveren van een reflectie in de nog hete glazen ornamenten. Deze handgemaakte reflexjuwelen uit Thüringen staan ook in deze traditie. De kerstballen zijn opgehangen aan een metalen oogje, zoals gebruikelijk was rond 1900.

  Productinformatie

  Artikel nummer 68303

   Deze kant is bovendien ingelegd of geprikt met een reflex die het glanzende effect versterkt. Zilverkleurig.
   Hoogte 28 cm, Ø 7 cm. Gewicht 15 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten
   Menu