Robert Herder

Keramische slijpstaaf

Robert Herder
Keramische slijpstaaf
  € 154,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Keramisch rechters staal. De slijpstaaf.

  Keramiek is harder dan messenstaal en daarom zo geschikt om het lemmet van een mes er schoon mee te slijpen. De slijpvlakken van deze slijpstaaf van de Windmühlenmesser-Manufactur Herder in Solingen bestaan uit een hard, slijpend materiaal op basis van het keramische materiaal korund. Het is overwegend samengesteld uit sterk verdichte, fijne aluminiumoxiden en bereikt een korrelgrootte van 1.500 (volgens de huidige Japanse norm). In een paar stappen kunt u de messen van uw keukenmessen slijpen en klaarmaken voor gebruik. Plaats daartoe de staaf verticaal op de tafel en leid het mes van het handvat naar de punt in een hoek van ongeveer 15-20° met lichte druk langs het slijpoppervlak. Of je gaat op dezelfde manier te werk terwijl je de stok gestrekt van je lichaam houdt. U kunt zien of u de snijkant "raakt" aan het geluid, dat zacht zanderig moet klinken (niet krassend en luid), en u kunt het ook voelen als u de beweging in één keer kunt maken. In tegenstelling tot een keramische wetsteen hoeft deze slijpstok van Herder voor gebruik niet te worden bewaterd. Om het slijpoppervlak te reinigen, wordt een gummetje meegeleverd om het staal dat zich ophoopt voorzichtig te verwijderen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 32359

   Slijpoppervlak van hooggeperste aluminiumoxide, korrel 1.500 volgens Japanse (600 volgens Duitse) meetmethode; korrelgrootte 6-10 µm; oppervlakteruwheid ca. 1,0-1,6 µm. Handvat van gestoomd en met bakolie behandeld kersenhout, roestvrij stalen greepbevestiging. Opknoping lus van koeienhuid. Lengte slijpoppervlak 32 cm, totale lengte 47 cm. Gewicht 260 g. Een slijpgum van siliciumcarbide 80 (hardheidsgraad zacht) voor het af en toe reinigen van het slijpoppervlak wordt meegeleverd.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen