Menu
Weberei Hohenberger

Kasjmier deken visgraat

Lichtgrijs
Weberei Hohenberger
Kasjmier deken visgraat
Lichtgrijs
  € 479,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Warmer, zachter, lichter

  Niet voor niets wordt kasjmier beschouwd als het kostbaarste haar van allemaal. Als natuurlijke vezel is het zeer fijn, extreem zacht, verwarmend en verrassend licht. Wij gebruiken de beste ongebleekte en ongeverfde kasjmier voor onze dekens. De hiervoor geselecteerde grondstof komt uit China en Mongolië, de donkere tinten uit Iran en Afghanistan. De vezellengte bedraagt ongeveer 32 tot 34 millimeter met een vezelfijnheid van 16,5 micrometer. Het gazongehalte is slechts ongeveer 0,2 tot 0,3 procent. Het kasjmiergaren wordt gesponnen in Biella, Italië. De Duitse Weberei Hohenberger gebruikt het om deze dekens te weven in de klassieke visgraat keperbinding. Witte kasjmier wordt altijd gebruikt in de schering en Braunkasjmier in de inslag. De franjes zijn daarom op alle drie de dekens wit. De kasjmiervezels worden ongebleekt en ongeverfd geweven en de dekens die ervan worden gemaakt, worden alleen mechanisch en niet chemisch verwerkt: Na het wassen en vollen worden ze gedroogd en ten slotte licht geruwd op natuurlijke distels.

  Vier kwaliteitscriteria

  Er zijn vier criteria waaraan een echt goede kasjmierkwaliteit kan worden herkend: de vezellengte ligt gewoonlijk tussen 15 en 75 millimeter, de vezelfijnheid tussen 14,5 en 19 micrometer. De zuiverheid van kasjmier wordt gemeten aan de hand van het aandeel awns, d.w.z. de buitenste haren die ondanks de meest zorgvuldige reiniging in het dons achterblijven. In de topkwaliteiten is dit percentage minder dan 0,5 procent, maar afhankelijk van het beoogde gebruik kan dit percentage oplopen tot twee procent. Last but not least: de kleur. Natuurlijke witte kasjmier brengt de hoogste prijzen op, maar is zeer zeldzaam omdat er slechts enkele lichte - of zelfs witte - geiten zijn in de vele kuddes. Sommige producenten bleken daarom het veel goedkopere donkerebraune donshaar "mooi wit", met alle negatieve gevolgen van dien voor de kwaliteit van het materiaal. Het feit dat kasjmier natuurlijk is, is te herkennen aan de kleine spikkels donkerder haar - geen gebrek, maar een kenmerk van de hoogste kwaliteit.

  Kasjmier. Een inleiding tot het materiaal. Kwaliteit zit in het detail

  Een materiaal op zich is geen teken van kwaliteit - omschrijvingen als "echt" leer, "zuivere" zijde "gemaakt van zuiver kasjmier" kunnen heel goed inferieure grondstoffen verbergen, vermengd met een veelheid aan chemische toevoegingen. De daaruit verwerkte producten zijn dan van nogal dubieuze waarde. Daarom is het belangrijk dat we goed kijken waar de grondstof vandaan komt en welke kwaliteit deze heeft. Kasjmirontleent zijn naam aan de gelijknamige geografische regio in het grensgebied tussen India, Pakistan en China. Tot de producerende landen behoren tegenwoordig China en Mongolië, Afghanistan, Iran, Turkije en, meer recentelijk, Nieuw-Zeeland en Australië.En de winning Alleen geiten leveren de waardevolle grondstof, de kasjmiervezel. De dieren beschermen zich tegen de extreme kou en vochtigheid met een vacht van lang, grof buitenhaar - het awnhaar - en het gladde, veel zachtere en verwarmende donshaar daaronder, dat een dekbed wordt genoemd. Alleen het donshaar is echt waardevol en zeer kostbaar, en hoe moeilijker de milieuomstandigheden voor de kasjmiergeiten zijn, hoe fijner het wordt gevormd - kasjmiervezels die afkomstig zijn uit klimatologisch gematigde gebieden hebben vaak slechtere kwaliteiten. Het begeerde fijne donshaar wordt niet geschoren, maar zorgvuldig met de hand uitgekamd. Een dier produceert slechts ongeveer 100 tot 200 g dons per jaar, dat na het kammen grondig wordt gereinigd en gesorteerd op kleur - in verschillende natuurlijke tinten van donkerbraun tot grijs en beige tot bijna zuiver wit.

  Onderhoudsinstructies:

  Handwas tot max. 30 °C. Gebruik een mild reinigingsmiddel (of een milde haarshampoo). Droog liggen. Onze kasjmier dekens moeten voorzichtig worden behandeld: niet wrijven, trekken of uitwringen, niet ongerekt laten liggen als ze nat zijn.

  Productinformatie

  Artikel nummer 210111

   100% kasjmier. Herkomst China, Mongolië, Iran en Afghanistan. Basisgewicht 260 g/m². Garengetal Nm 16.
   130 × 190 cm incl. de 7 cm lange franjes. Gewicht 550 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen