Menu

Kapstok Oude Nikolajschool

Kapstok Oude Nikolajschool
899,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering per expediteur in 2-3 maanden
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Deze kapstok heeft heel wat in zijn mars: hij is volledig van massief hout gemaakt en is dus stabiel, zijn acht driedubbele haken van gepolijst messing kunnen heel wat kleding dragen, en hij is stabiel en kan toch in een handomdraai naar een andere plaats worden verplaatst. De kapstok is gemaakt door de stoelenmakers van Rabenau, die hem gebruikten voor de inrichting van de "Alte Nikolaischule" in Leipzig in 1910 en 1994. Het is alleen bij ons verkrijgbaar voor privé-gebruik.

Rabenau. De voorzittersstad.

De traditie van de stoelmakerij in Rabenau is bijna 400 jaar oud. De vele speciale vaardigheden van de stoelenmakers van Rabenau die in deze periode zijn ontstaan, hebben de industrialisatie overleefd, en zij hebben de nationale eigendom en de beroepsopleidingsvoorschriften van de Bondsrepubliek ongeschonden doorstaan. Wat de stoelenmakers van Rabenau kunnen, laten ze vooral zien in de getrouwe reproductie van historische stoelmodellen.

De "Nikolai meubelen".

In 1910 leverden de Rabenauers de volgende zitmeubelen en tafels voor de inrichting van de vierhonderd jaar oude "Oude Nikolai-school" op het Nikolaikirchhof in Leipzig. Toen het gebouw in 1994 werd gerenoveerd en heropend als cultureel centrum, werden de stoelen, krukken, tafels en vestiaires uit 1910 een tweede keer in Rabenau gebouwd.

Productinformatie

Artikel nummer 84924

Kapstok, massief beukenhout, gebeitst en blank gelakt. Acht jashaken van gepolijst gegoten messing. Hoogte 180 cm, breedte 50 cm, diepte 50 cm. Gewicht 13 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu