Kujaku Trading Company

Japanse vaste planten sikkel

Kujaku Trading Company
Japanse vaste planten sikkel
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Scherpe tuin sikkel. Uit Japan.

  Handige sikkel, zeer vergelijkbaar in vorm en functie met de grote zeis die we hier gebruiken. De sikkel met een gekarteld blad en een wat steviger blad is bedoeld voor het snoeien van struiken en licht houtachtig kreupelhout (bv. bamboe en takken tot ongeveer 1 cm Ø); in Japan wordt hij ook gebruikt als een nuttig instrument voor het oogsten van groenten. De profilering van het blad van de sikkel resulteert in een grotere dimensionale stabiliteit van de sikkel bij gebruik, en het handvat van Japans bluebellhout zorgt voor een zeer licht gewicht.

  Gereedschap en cultuurgeschiedenis

  De ontwikkeling van werktuigen volgt niet simpelweg een abstract functioneel principe, maar is vaak verbonden met het hele wereldbeeld en zelfbeeld van een tijdperk of regio. Dit is vooral duidelijk bij de gereedschappen uit een geheel andere culturele sfeer: de producten van het oude Japanse smidsambacht worden in ons land zeer bewonderd omdat zij nog geheel leven vanuit de diepe historische en spirituele wortels van de premoderne Japanse cultuur.

  Productinformatie

  Artikel nummer 80829

   Lemmet gemaakt van gelegeerd chroomstaal. Handvat gemaakt van bluebellhout (herkomst Japan). Gemaakt in Japan. Totale lengte 32,5 cm, lemmetlengte 17 cm. Gewicht 90 g. Zoals alle Japanse gereedschappen met gekartelde rand: alleen gebruiken bij het trekken.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen