Menu

Japans Terry Washi Garen

Handdoek
Japans Terry Washi Garen
Handdoek
29,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Wassen met Washi. Badkamertextiel met papierinhoud

Wie had ooit gedacht dat je bijzonder droog wordt als je je afdroogt met papier? Of op zijn minst met textiel gemaakt van papiergarens? Het bedrijf Murakami Pile van het Japanse handdoekenbolwerk Imabari levert het bewijs. De lussen van de badstofprodukten bestaan behalve uit katoen voor een deel uit washi papier - het traditionele, robuuste Japanse papier, dat in de beste kwaliteit (zoals hier het geval is) wordt vervaardigd uit de bastvezels van de moerbeiplant Kozo, die inheems is in de Aziatische regio, en de twee daphne-planten Mitsumata en Gampi. De materiaalstructuur van washi maakt het zachter, lichter en absorberender, maar tegelijkertijd ook scheurbestendiger en soepeler dan klassiek westers papier. Het gebruik ervan voor textiel is niet nieuw: het werd reeds vroeger gebruikt als voeringstof - voor kimono's bijvoorbeeld.

Murakami koopt washi papier uit de provincie Mino, dat grotendeels bestaat uit Filippijnse kozo, de sterkste en dikste van de drie vezelmaterialen. Dit papier wordt in reepjes van 2-4 mm gesneden, tot garen gedraaid en vervolgens gebruikt om te weven. De positieve eigenschappen van washi papier worden gecombineerd met die van het gebruikte katoen. Bovendien zorgen de papieren garens voor een licht masserend effect. Maar net als linnen wordt ook washi bij elk gebruik en elke wasbeurt een beetje zachter. Het washi-garen en het katoen verschillen van kleur, wat resulteert in een gevlekte tint.

Gastvrij door traditie. Handdoeken van Imabari

60% van de handdoeken in Japan worden gemaakt in de Japanse stad Imabari, in de prefectuur Ehime, in het noorden van het eiland Shikoku. Er zijn 4.000 weefgetouwen per minder dan 160.000 inwoners, waaronder meer dan 120 bedrijven die handdoeken mogen produceren onder het kwaliteitslabel "Imabari Towel". Het water dat voor het bleken van het textiel wordt gebruikt, komt uit ondergrondse bronnen die bijzonder kalkarm zijn en zware metalen bevatten, met name uit de rivier de Sōja - een omstandigheid die indirect de concentratie heeft bevorderd van bedrijven die badtextiel produceren. Het gebruik van zacht water maakt de handdoeken bijzonder soepel en zorgt er tegelijk voor dat de kleurstoffen diep in de textielvezels kunnen doordringen. Het resultaat: uitzonderlijk zacht en kleurintensief linnen. Het is altijd een traditie geweest in de streek rond Imabari om pelgrims op de 1.200 km lange Shikoku-pelgrimsroute (een van de belangrijkste boeddhistische pelgrimsroutes) te ondersteunen met voedsel, geld, maar ook handdoeken op hun reis - en deze gastvrijheid moet ook tot uiting komen in de kwaliteit van het textiel dat hier wordt geproduceerd.

Een van de bindende kwaliteitscriteria voor "Imabari Towels" betreft het vermogen om water te absorberen: een stukje stof van 1 × 1 cm moet binnen vijf seconden in water tot op de bodem kunnen zinken - een aanwijzing dat de handdoek in staat is water en ook andere vloeistoffen te absorberen zonder eerst te worden gewassen. Kenmerkend voor Imabari handdoeken is dan ook dat zij zeer snel vocht kunnen absorberen.

Productinformatie

Artikel nummer 17836

70% katoen en 30% papiergaren. Oorsprong USA en Japan. Basisgewicht 360 g/m², voor de badmat 1.200 g/m². Machinewasbaar tot 60 °C. Gemaakt in Japan. Kleur zwart gevlekt.

Badhanddoek: 80 × 150 cm

Douchehanddoek: 60 × 120 cm

Handdoek: 34 × 81 cm

Gasthanddoek : 34 × 34 cm

34 × 81 cm
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu