Meister Shiraki und Meister Morimoto

Japans koksmes Santoku

Meister Shiraki und Meister Morimoto
Japans koksmes Santoku
  € 329,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Santoku Hocho. Drie deugden

  De Japanse naam "Santoku", wat "drie deugden" betekent, duidt al op de goede eigenschappen van dit mes voor het snijden van vlees, vis en groenten - het is het universele keukenmes in zijn thuisland. Het wordt gekenmerkt door zijn stompe bovenkant, die in lijn ligt met het handvat. Het brede lemmet steekt ver onder het handvat uit. Voor de snijkant wordt koolstofstaal van de hoogste kwaliteit gebruikt: "Yasuk", het witte staal. Gesmeed in de messensmederij van Meester Nakagawa en geslepen door Meester Nishida in Sakai.

  Japanse koksmessen.

  Voor een Japanse kok is een nauwkeurige snijtechniek altijd een vanzelfsprekend onderdeel van het koken geweest - Japanse snijders fabriceren volgens deze standaard. Het resultaat zijn messen die uniek zijn in scherpte en hanteerbaarheid. Terwijl Europese messen altijd van één staal zijn gemaakt, worden Japanse messen gesmeed uit een combinatie van zacht ijzer (voor de buitenste lagen) en extreem hard (ca. 62-63 HRC), hoogzuiver koolstofstaal (voor de snijkant).

  Functioneel een ervaring.

  Wij hebben gekozen voor twee messen: een universeel mes voor vlees, vis en groenten met een dubbele snede. Het tweede, de Deba, een echt zwaar mes met een zeer breed, éénsnijdend lemmet, wordt traditioneel gebruikt om vlees of vis (vers gevangen) te snijden. Met beide messen snijdt u alleen op het houten bord, nooit op marmer of glas.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69213

   Drielaags staal, niet roestvrij. Machinaal gewalst, met de hand gehamerd en gesmeed. Geslepen aan beide zijden. De lemmetmarkeringen zijn gestempeld, handvat magnoliahout, huls buffelhoorn. Lengte lemmet ca. 16,5 cm, dikte lemmet ca. 3 mm. Totale lengte ca. 31 cm. Gewicht 130 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen