Menu

Jampot Koper

28 cm
Jampot Koper
28 cm
199,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Koper voor een goede reden. jampot

Het koken van fruitpasta in een koperen pot biedt verschillende voordelen. Eenvoudig gezegd - het materiaal (meer precies: de koperionen) gaat een wisselwerking aan met de zwavelverbindingen in het fruit, dat zijn natuurlijke, vaak levendige kleuren behoudt, zelfs na het koken. Aardbeirood blijft aardbeirood en abrikozen blijven schitteren in rijk oranje. Het vergrijzingseffect dat anders bij sommige zelfgemaakte jam optreedt, wordt zo vermeden. Ten tweede leidt deze interactie ook tot een betere gelerende werking, zodat van meet af aan minder suiker kan worden gebruikt. En ten derde, door het superieure warmtegeleidingsvermogen van koper, komt schroeien minder vaak voor, omdat de warmtetoevoer snel kan worden geregeld. U hoeft zich geen zorgen te maken over een metaalachtige nasmaak in de jam of gelei, aangezien de fruitzuren door de suiker worden verzacht.
Deze koperen pot is gemaakt door de firma Falk in België, van wie wij ook onze koperen potten, pannen en braadpannen betrekken. Om de genoemde redenen is de confituurpan aan de binnenkant niet bekleed met roestvrij staal, maar de wanddikte is ook hier een trotse twee millimeter en de gietijzeren handgrepen zijn stevig vastgeklonken. Om de binnen- en buitenkant schoon te maken, hebt u alleen een zachte spons en wat mild afwasmiddel nodig. Hardnekkige vlekken aan de binnenkant kunnen worden verwijderd met een paar druppels citroenzuur.

Let op:

Ons koperen kookgerei is geschikt voor alle soorten fornuizen, behalve inductiefornuizen.

Productinformatie

Artikel nummer 16362

Uitsluitend geschikt voor het maken van jam, gelei, siroop en karamel. Met geklonken gietijzeren handvatten. Zonder deksel.
Deel 6 l. Base Ø 23 cm, Ø top 28 cm. Velghoogte 12 cm. Totale breedte met handgrepen 36 cm. Gewicht 2,8 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu