Falk Culinair

Jampot Koper

28 cm
Falk Culinair
Jampot Koper
28 cm
  € 219,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Koper voor een goede reden. Jampot

  Het koken van vruchtenspreads in een koperen pot biedt verschillende voordelen. Eenvoudig gezegd - het materiaal (meer precies: de koperionen) werkt samen met de zwavelverbindingen in het fruit, dat zijn natuurlijke, vaak levendige kleuren behoudt, zelfs na het koken. Aardbeienrood blijft aardbeienrood en abrikozen blijven schitteren in rijk oranje. Het vergrijzingseffect dat anders optreedt bij sommige zelfgemaakte jam, wordt zo vermeden. Ten tweede leidt deze interactie ook tot een beter gelerend effect, zodat van meet af aan minder suiker kan worden gebruikt. En ten derde, door de superieure warmtegeleiding van koper treedt er minder vaak schroeien op, omdat de warmtetoevoer snel kan worden geregeld. U hoeft zich geen zorgen te maken over een metaalachtige nasmaak in de jam of gelei, omdat de fruitzuren door de suiker worden verzacht. Deze koperen pan is gemaakt door de firma Falk in België, van wie wij ook onze koperen potten, pannen en braadpannen betrekken. Om de genoemde redenen is de jampot aan de binnenkant niet bekleed met roestvrij staal, maar de wanddikte is ook hier een trotse twee millimeter en de gietijzeren handvatten zijn stevig vastgeklonken. Om de binnen- en buitenkant schoon te maken heb je alleen een zachte spons en wat mild afwasmiddel nodig. Hardnekkige vlekken aan de binnenkant kunnen worden verwijderd met een paar druppels citroenzuur.

  Let op:

  Ons koperen kookgerei is geschikt voor alle soorten fornuizen, behalve inductiefornuizen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 16362

   Uitsluitend geschikt voor het maken van jam, gelei, siroop en karamel. Met geklonken gietijzeren handgrepen. Zonder deksel.
   Deel 6 l. Voet Ø 23 cm, Ø bovenkant 28 cm. Velghoogte 12 cm. Totale breedte met handgrepen 36 cm. Gewicht 2,8 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen