Manufactum

Insteekfiguren set Schnuckenacks

Manufactum
Insteekfiguren set Schnuckenacks
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  In deze unieke compilatie zijn de kleurrijke insteekfiguren, die in ontelbare variaties kunnen worden gecombineerd, alleen bij Manufactum verkrijgbaar. Vooral het roze biggetje is een extra geluksbrenger die speciaal door ons is ontwikkeld; de fabrikant heeft ook een kabelbaangondel aan de set figuren toegevoegd.

  Schnucken en schnacken. De Schnuckenacks

  Er zijn nauwelijks grenzen aan de fantasie bij het spelen met deze insteekfiguren. Tegelijkertijd is de eenvoudige insteektechniek voor kinderen letterlijk snel te begrijpen. De elementen zijn ook uiterst duurzaam en zullen geen schade oplopen, zelfs niet als u erop gaat zitten of stappen. In de hier aangeboden samenstelling is de figuurset alleen verkrijgbaar bij Manufactum. Het roze varkensmotief bijvoorbeeld is in samenwerking met ons en speciaal voor ons ontwikkeld. Om de speelmogelijkheden nog verder uit te breiden heeft de fabrikant een kabelbaan (gondel H 12 × B 18 × D 9 cm) aan de set figuren toegevoegd.

  Speelgoed met een geschiedenis. Van het Thüringer Woud

  De Schnuckenacks-stokfiguren gaan terug tot Georg Kellner, een jonge pianomaker die in 1914 in Leipzig zijn passie volgde en begon met het bouwen van vliegtuigmodellen die konden vliegen, gevolgd door scheepsmodellen, aangedreven door veeraandrijving, elektrische motor of stoommachine. Na de Eerste Wereldoorlog begon hij bouwpakketten aan te bieden, die al snel op scholen werden gebruikt als knutsel- en demonstratiemateriaal. In 1930 ontwikkelde Kellner zijn gepatenteerde systeem van bouwstenen van verschillende kleuren en vormen die door elastische verbindingsstukken aan elkaar konden worden gekoppeld om een grote verscheidenheid aan figuren, mythische wezens, dieren, voertuigen of kabelbanen te vormen. De Kellner Steckfiguren waren geboren. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde het bedrijf naar Tabarz in het Thüringer Woud. Onder het socialisme werden de houten onderdelen van de kisten vervangen door plastic onderdelen en bij honderdduizenden in massa geproduceerd. Het bedrijf, dat in 1972 in nationale handen kwam, moest de productie in 1989 staken. Tegelijkertijd richtte Hans Georg Kellner echter een werkplaats voor houtdesign op in Berlijn, kocht hij in 1992 het genationaliseerde voormalige familiebezit in Tabarz terug en bracht hij de beroemde stokfiguren opnieuw uit - van hout als voorheen, aangevuld met leer en kleurrijk vilt.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 28522

   Beukenhout, thermoplastisch elastomeer, wolvilt, leer, sisaltouw. 94 onderdelen. Gewicht 450 g. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten