Menu
Hultafors

Hultafors handbijl

Hultafors
Hultafors handbijl
  € 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Betrouwbare metgezel. Handgesmeed.

  Dit is de kleinste bijl van de Zweedse bijlsmederij Hultafors. Korte steel, licht gewicht: de handbijl is de perfecte metgezel voor kamperen en uitstapjes in de natuur. Zo splijt hij niet alleen het brandhout voor het kampvuur, maar scherpt hij ook de takken voor stokbrood en worst. En zelfs kleinere obstakels zoals takken die in het wandelpad steken, kunnen met deze kleine bijl in een handomdraai worden opgeruimd. De smid heeft veertig tot zestig hamerslagen nodig om de bijl te vormen. Om de duurzaamheid te vergroten wordt het materiaal - Zweeds kwaliteitsstaal - verder samengeperst onder de slagen van de hamer. De doorgeharde snijkant blijft altijd scherp (maar kan indien nodig ook opnieuw worden geslepen). Het korte handvat van de handbijl is gemaakt van het hout van de Amerikaanse hickoryboom, dat even taai als elastisch is en dus in staat is elke krachtsinspanning aanzienlijk op te vangen. We zouden zeggen dat het werkt met. Goed om te weten: Het gereedschap wordt geleverd met een op maat gemaakte lederen mesbeschermer met riemlus.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202841

   Gemaakt in Zweden. Handgesmede kop van Zweeds kwaliteitsstaal met gehard lemmet, handvat van hickoryhout. Lengte blad 7 cm, totale lengte 24 cm. Gewicht 600 g. Een chroomgelooide waterbuffelleer lemmetbeschermer is inbegrepen.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   [an error occurred while processing the directive]

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen