Menu

Houtverzorging voedselveilig

Houtverzorging voedselveilig
€ 13,90Basisprijs: € 278,00/ 1kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Alles in boter. Met natuurlijke houtverzorging.

Houten keukengerei zoals kooklepels, snijplanken en mesheften staan bloot aan constante stress door regelmatig gebruik en contact met voedsel. Om de tekenen des tijds een halt toe te roepen, hebben zij dus conserveringsmiddelen nodig die geschikt zijn om zonder aarzelen met levensmiddelen in contact te komen. Wat ligt er meer voor de hand dan een houtverzorgingsproduct op voedselbasis te produceren? Zo gezegd, zo gedaan. Oorspronkelijk exclusief ontwikkeld voor de keukenproducten van Konrad Horsch (waarvan wij er ook enkele in ons assortiment hebben), is de "woodButter" van lijnolie en bijenwas, geproduceerd door Ingo Lomp, uiteraard geschikt voor de verzorging van alle houten keukengerei.
Lijnolie wordt al eeuwenlang niet alleen in de keuken en de cosmetica gebruikt, maar ook - vooral in Scandinavië - voor de natuurlijke impregnering van houten bouwelementen zoals ramen, deuren en gevels. Vooral koudgeperste, ruwe lijnolie - hier uit de traditionele Lausitz-productie - dringt bijzonder diep in het hout door, zet zich in de poriën vast en vormt een duurzame verbinding. Een aandeel van ongeveer 20% bijenwas van imkerskwaliteit zorgt ook voor de pasta-achtige consistentie van "woodButter", die het aanbrengen vergemakkelijkt en tegelijk het houtoppervlak verzegelt en zo voorkomt dat vocht binnendringt.

Productinformatie

Artikel nummer 20156

Bevat 80% lijnzaadolie en 20% bijenwas. De samenstelling kan enigszins variëren. Product op een koele en droge plaats bewaren. Gemaakt in Duitsland.
50 g metalen blik.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu