Menu

Houten Bouwstenen Natuurlijke Vormen

Steengroeven
Houten Bouwstenen Natuurlijke Vormen
Steengroeven
€ 64,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Het is allemaal een kwestie van evenwicht ...

Geen twee stenen zijn gelijk - en toch (met een beetje geduld) blijft de ene steen boven op de andere liggen. Wat stimuleert u en uw kind meer om dingen uit te proberen: het stereotype van een precies gekapte, altijd dezelfde eslar - of de onvoorspelbare onregelmatigheid van een gebroken steen? De uitdaging om deze houten bouwstenen in natuurlijke vormen op elkaar te stapelen tot een stabiele constructie is ongetwijfeld groter dan bij de klassieke toren van identieke houten bouwstenen. In plaats van rechte randen, willekeurig ogende snijvlakken, in plaats van rechte torens, golvende stapels - hier openbaart zich de essentie van het vrije spel.
Hun eindeloze verscheidenheid is een boeiende stimulans en de beste remedie tegen dreigende verveling. Deze stukken zijn relatief groot en gemakkelijk vast te pakken, ze zijn gemaakt van natuurlijk beukenhout en voelen fluweelzacht aan, ze zijn allemaal verschillend en passen toch bij elkaar en op elkaar, ze zijn natuur en kunst tegelijk. De zen-achtige fascinatie die deze houten bouwstenen op jong en oud uitoefenen, vermindert niet en draagt tegelijkertijd bij tot de cognitieve ontwikkeling: Spelenderwijs leert uw kind het principe van de zwaartekracht en hoe het tegenwicht kan bieden. Een betere training van de fijne motoriek is nauwelijks denkbaar, evenmin als een creatievere oefening in geduld die zo'n meditatief effect heeft. Last but not least, bevordert het spelen met de evenwichtsstenen de emotionele ontwikkeling van het kind: Hij leert ook om te gaan met de teleurstelling van een mislukking - rommelen en stuntelen - en de constructie onmiddellijk opnieuw te proberen.

... en geduld

De houten bouwstenen in natuurlijke vormen zijn ontwikkeld door een Nederlander die met zijn gezin een zeer natuurgericht leven leidt. Onder invloed van antroposofische ideeën ontwierp hij deze houten bouwstenen voor zijn kinderen om hen spelenderwijs aan te moedigen en uit te dagen in hun natuurlijke ontwikkelingsproces. Tien tot vijftien werkstappen zijn nodig voor elke individuele houten bouwsteen tot hij zijn "definitieve natuurlijke vorm" heeft gevonden. Er wordt gebruik gemaakt van plaatselijk beukenhout van hoge kwaliteit, dat bewezen heeft een ideaal materiaal te zijn voor houten speelgoed: Het is hard, sterk en splintert niet. Keer op keer wordt het beukenhout gezaagd en geschuurd, geschuurd en gezaagd. Met behulp van grote en kleine lintzagen, tafelzagen en schijfschuurmachines werkt de timmerman - zelf een toonbeeld van geduld en zorgvuldigheid - geleidelijk aan de individuele vorm uit die hij uiteindelijk goed en geschikt vindt.

Een voorbeeld stellen. Met respect voor de natuur

Door met deze houten bouwstenen te spelen, treden uw kind en u in grote voetstappen: sinds de spreekwoordelijke oertijd hebben mensen geprobeerd om natuurstenen op te stapelen tot permanente hopen en torens. Oorspronkelijk dienden dergelijke stenen torens, die in Duitstalige landen ook wel "Steinmännchen" worden genoemd, als markante wegwijzers in onoverzichtelijk terrein. In de moderne tijd is hun creatieve aspect echter op de voorgrond getreden. Steenbalans, bijvoorbeeld, is een recentere kunstvorm die experimenteert met evenwicht en de vergankelijkheid ervan. Tegen de achtergrond van de populaire "I was here"-selfies dreigt echter ook de alomtegenwoordige trend om steenstapels te markeren een probleem te worden: Steenlandschappen in de bergen en aan zee zijn habitats die door het kunstmatig stapelen van stenen uit hun natuurlijk evenwicht worden gebracht. Plantenwortels komen bloot te liggen, dieren verliezen hun schuilplaats onder de stenen. Op sommige plaatsen, vooral op populaire toeristische bestemmingen, zijn echte "deconstructies" door deskundigen nodig om het natuurlijke landschap en daarmee het ecologisch evenwicht te herstellen.
Dus als je ook je stempel wilt drukken, kun je beter naar deze houten stenen grijpen. Hiermee kunnen u en uw kind naar hartelust stapelen en bouwen - volledig zorgeloos en duurzaam, zonder een ecosysteem te schaden.

Productinformatie

Artikel nummer 205046

Onbehandeld beukenhout (herkomst Duitsland).
Set van 12 onregelmatig gevormde kubussen met een randlengte van 6,5 cm. Totaal gewicht 1,2 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu