Menu

Houten Bouwstenen Natuurlijke Vormen

Steengroeven
Houten Bouwstenen Natuurlijke Vormen
Steengroeven
  Steengroeven
  € 64,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Het is allemaal een kwestie van evenwicht...

  Geen twee stenen zijn gelijk - en toch blijft (met een beetje geduld) de ene steen op de andere liggen. Wat stimuleert u en uw kind meer om dingen uit te proberen: het stereotype van een precies gekapte, altijd dezelfde ashlar - of de onvoorspelbare onregelmatigheid van een gebroken steen? Zonder twijfel is de uitdaging om deze houten bouwstenen in natuurlijke vormen te stapelen tot een stabiele constructie onvergelijkbaar groter dan met de klassieke toren van identieke houten bouwstenen. In plaats van rechte randen, willekeurig ogende kruisingen, in plaats van rechte torens, golvende stapelingen - hier openbaart zich de essentie van het vrije spel. Hun pure eindeloze variatie is een boeiende stimulans en de beste remedie tegen dreigende verveling. Deze stukken zijn relatief groot en gemakkelijk vast te pakken, ze zijn gemaakt van natuurlijk beukenhout en voelen fluweelzacht aan, ze zijn allemaal verschillend en passen toch bij elkaar en op elkaar, ze zijn natuur en kunst tegelijk. De Zen-achtige fascinatie die deze houten bouwstenen op jong en oud uitoefenen wordt niet minder en draagt tegelijkertijd bij aan de cognitieve ontwikkeling: Spelenderwijs leert je kind het principe van de zwaartekracht en hoe je deze kunt tegenwerken. Een betere training van de fijne motoriek is nauwelijks denkbaar, noch een creatievere oefening in geduld die zo'n meditatief effect heeft. Tenslotte bevordert het spelen met de evenwichtsstenen de emotionele ontwikkeling van het kind: Hij leert ook om te gaan met de teleurstelling van een mislukking - gerommel en gestommel - en de constructie onmiddellijk opnieuw te proberen.

  ...en geduld

  De houten bouwstenen in natuurlijke vormen zijn ontwikkeld door een Nederlander die met zijn gezin een zeer natuurgericht leven leidt. Onder invloed van antroposofische ideeën ontwierp hij deze houten bouwstenen voor zijn kinderen om hen spelenderwijs aan te moedigen en uit te dagen in hun natuurlijke ontwikkelingsproces. Voor elke afzonderlijke houten bouwsteen zijn tien tot vijftien werkstappen nodig totdat hij zijn "definitieve natuurlijke vorm" heeft gevonden. Er wordt lokaal beukenhout van hoge kwaliteit gebruikt, dat een ideaal materiaal is gebleken voor houten speelgoed: Het is hard, sterk en splintert niet. Steeds weer wordt het beukenhout gezaagd en geschuurd, geschuurd en gezaagd. Met behulp van grote en kleine lintzagen, tafelzagen en schijfschuurmachines werkt de timmerman - zelf een toonbeeld van geduld en zorgvuldigheid - geleidelijk de individuele vorm uit die hij uiteindelijk goed en geschikt vindt.

  Een voorbeeld stellen. Met respect voor de natuur

  Door met deze houten bouwstenen te spelen, treden uw kind en u in grote voetsporen: sinds de spreekwoordelijke oertijd proberen mensen natuurstenen op te stapelen tot permanente hopen en torens. Oorspronkelijk dienden dergelijke stenen torens, in Duitstalige landen ook wel "Steinmännchen" genoemd, als markante wegwijzers in onoverzichtelijk terrein. In de moderne tijd is hun creatieve aspect echter op de voorgrond getreden. Steenbalans, bijvoorbeeld, is een meer recente kunstvorm die experimenteert met evenwicht en de vergankelijkheid ervan. Tegen de achtergrond van de populaire "I was here" selfies dreigt echter ook de alomtegenwoordige trend van het markeren van steenstapels een probleem te worden: Stenen landschappen in de bergen en aan zee zijn habitats die door de kunstmatige stapeling van stenen uit hun natuurlijk evenwicht zijn gebracht. Plantenwortels komen bloot te liggen, dieren verliezen hun schuilplaats onder de stenen. Op sommige plaatsen, vooral op populaire toeristische bestemmingen, zijn echte "deconstructies" door deskundigen nodig om het natuurlijke landschap en daarmee het ecologische evenwicht te herstellen. Dus als u ook een statement wilt maken, kunt u beter naar deze houten stenen grijpen. Hiermee kunnen u en uw kind naar hartelust stapelen en bouwen - geheel zorgeloos en duurzaam, zonder een ecosysteem te schaden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205046

   Onbehandeld beukenhout (herkomst Duitsland).
   Set van 12 onregelmatig gevormde kubussen met een randlengte van 6,5 cm. Totaal gewicht 1,2 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu