Menu
Hohenmoorer Messermanufaktur

Hohenmoorer universeel mes drielaags staal

Hohenmoorer Messermanufaktur
Hohenmoorer universeel mes drielaags staal
  € 529,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Klaar en stevig. Een mes voor (bijna) alle gelegenheden.

  Niet alleen de vorm van het lemmet is kenmerkend voor dit universele mes, ook het lemmetmateriaal verwijst naar een oude, zichtbaar op het Verre Oosten geïnspireerde messenmakerstraditie. Smid Uli Hennicke, oprichter van Hohenmoorer Messermanufaktur in Asendorf in Nedersaksen, maakt in zijn werkplaats in bijna meditatieve concentratie messen van drielaags staal, die fascineren door hun puristische, weldra schijnbaar archaïsche minimalisme. Hij combineert een zeer harde binnenlaag van koolstofstaal met twee lagen puur ijzer. Daar is een reden voor, want op deze manier blijft het blad ondanks al zijn innerlijke hardheid flexibel en wordt het aanzienlijk breukbestendiger. Het troebele uiterlijk van het materiaal getuigt van het zelfvertrouwen van de ambachtsman: het is ontstaan tijdens het slijpen en is niet overgepolijst, maar mag er volledig origineel uitzien.

  Het gerookte eikenhouten handvat laat ook zien dat de smid waarde hecht aan karakter: De kenmerkende nerf van het eikenhout komt immers op elk handvat anders naar voren. De tang wordt vastgehouden door een messing ring en ligt volledig in het handvat van het mes. Omdat hij extra is gelijmd, voorkomt deze messing ring ook dat vocht in het handvat dringt en het hout vervormt of barst. Met zijn achthoekige eikenhouten handvat en uitgebalanceerde gewicht ligt het Hohenmoor universeel mes prettig in de hand en is het een betrouwbaar gereedschap voor het werk in uw keuken.

  Onderhoudsinstructies:

  Messen van koolstofstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje messenolie aan. Op het bladmateriaal kan verkleuring optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. Bij vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Slijpen kan met een aanzetstaal.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205231

   Voor hakken, snijden, wegen en misschien af en toe schillen. Het lemmet van dit mes is zo gedimensioneerd dat het zelfs met gemak een hele Hokkaido pompoen of koolkop kan snijden. Lemmet gemaakt van drielaags staal (HRC 62-63). Messing huls, geolied gerookt eiken handvat. Bladlengte 23 cm, totale lengte 37 cm. Gewicht 175 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen