Hohenmoorer Messermanufaktur

Hohenmoorer universeel mes drielaags staal

Hohenmoorer Messermanufaktur
Hohenmoorer universeel mes drielaags staal
  € 559,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Gebruiksklaar en handig. Een mes voor (bijna) elke situatie

  De vorm van het lemmet is niet het enige typische kenmerk van dit universele mes; het materiaal van het lemmet verwijst ook naar een oude, zichtbaar op het Verre Oosten geïnspireerde traditie in het smeden van messen. Smid Uli Hennicke, oprichter van Hohenmoorer Messermanufaktur in Asendorf, Nedersaksen, maakt in zijn werkplaats in een bijna meditatieve concentratie lemmeten van drielaags staal, die fascineren door hun puristische, bijna archaïsche minimalisme. Hij combineert een zeer harde binnenlaag van koolstofstaal met twee lagen puur ijzer. Daar is een reden voor, want ondanks de inwendige hardheid blijft het lemmet flexibel en is het aanzienlijk beter bestand tegen breuken. Het troebele uiterlijk van het materiaal getuigt van het zelfvertrouwen van de vakman: het ontstaat tijdens het slijpproces en wordt niet overgepolijst, maar mag er helemaal origineel uitzien.

  Het gerookte eiken handvat laat ook zien dat de smid waarde hecht aan karakter: De uitgesproken nerf van het eikenhout komt op elk handvat anders naar voren. Het handvat wordt op zijn plaats gehouden door een messing ring en ligt volledig in het handvat van het mes. Omdat het ook gelijmd is, voorkomt deze messing ring ook dat er vocht in het handvat dringt en het hout vervormt of barst. Met zijn achthoekige eikenhouten handvat en uitgebalanceerde gewicht ligt het Hohenmoor utility mes comfortabel in de hand en is het een betrouwbaar gereedschap voor het werk in je keuken.

  Onderhoudsinstructies:

  Messen van koolstofstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje messenolie aan. Op het bladmateriaal kan verkleuring optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. Bij vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Slijpen kan met een aanzetstaal.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205231

   Voor hakken, snijden, wegen en misschien af en toe schillen. Het lemmet van dit mes is zo gedimensioneerd dat het zelfs met gemak een hele Hokkaido pompoen of koolkop kan snijden. Lemmet gemaakt van drielaags staal (HRC 62-63). Messing huls, geolied gerookt eiken handvat. Bladlengte 23 cm, totale lengte 37 cm. Gewicht 175 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen