Hohenmoorer Messermanufaktur

Hohenmoor koksmes drielaags staal

Hohenmoorer Messermanufaktur
Hohenmoor koksmes drielaags staal
  € 529,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Meesterwerken. Met karakter

  Er zijn nog maar een paar smederijen in Duitsland waar messen echt puur met de hand worden gemaakt - Hohenmoorer Messermanufaktur is er daar een van. Daar worden messen gemaakt als eerlijk, solide, zeer functioneel gereedschap voor dagelijks gebruik.

  Puristisch en duurzaam. Voor fijn en grof

  Op het eerste gezicht doen de messen van Hohenmoor denken aan de oosterse smederij. Maar Uli Hennicke, smid en oprichter van de fabriek, creëert zijn geheel eigen ontwerptaal. Elk van zijn messen is uniek. In bijna meditatieve concentratie smeedt hij extreem duurzame messen die fascineren door hun puristische, bijna archaïsche minimalisme. In het gebruik bewijzen de keukenmessen van Hohenmoor echter hun veelzijdigheid. De gebogen lemmetvorm van het koksmes maakt het bijvoorbeeld mogelijk om grotere hoeveelheden voedsel af te wegen, maar dankzij de karakteristieke afgeschuinde punt is fijn werk net zo gemakkelijk mogelijk.

  "Grijpen" is gewenst. Gebruiksklaar en stevig om aan te raken

  De afgeschuinde punt verbetert de breukbestendigheid van het mes, dat aan beide zijden geslepen is. Om het materiaal flexibeler te houden en te voorkomen dat het lemmet breekt, wordt het staal opnieuw getemperd bij de overgang naar het handvat, zoals de blauwachtige kleuring die hier op het monostalen lemmet zichtbaar is, treffend laat zien. Het handvat zelf, gemaakt van gerookt eikenhout, laat ook zien dat de fabrikant veel waarde hecht aan karakter: De karakteristieke nerf van het eikenhout komt op elk handvat anders naar voren door het rookproces. De kling, die op zijn plaats wordt gehouden met een messing ring, ligt volledig in het handvat van het mes. Deze messing ring is extra gelijmd - dit voorkomt dat vocht het handvat binnendringt en het hout vervormt of barst. Met hun achthoekige eikenhouten handvat en uitgebalanceerde gewicht liggen Hohenmoor messen goed in de hand - betrouwbaar gereedschap voor het werk in de keuken.

  Hard als staal. En onversierd

  Om het roestvrije koolstofstaal langer te beschermen tegen corrosie en aantasting, wordt het gebaad in koffie en thee - dit proces creëert het karakteristieke patina dat de messen een zeer individuele, onopgesmukte uitstraling geeft.

  Onderhoudsinstructies:

  Messen van koolstofstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje messenolie aan. Op het bladmateriaal kan verkleuring optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. Bij vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Slijpen kan met een aanzetstaal.

  Productinformatie

  Artikel nummer 66074

   Lemmet van drielaags staal, HRC 62-63. Messing huls. Handvat van gerookte eik, geolied. Lemmetlengte 20 cm, totale lengte 32 cm. Gewicht 150 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen