Menu
Hohenmoorer Messermanufaktur

Hohenmoor Kantoormes Koolstofstaal

Hohenmoorer Messermanufaktur
Hohenmoor Kantoormes Koolstofstaal
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Meesterwerken. Met karakter.

  Er zijn nog maar een paar smederijen in Duitsland waar messen echt puur met de hand worden gemaakt - Hohenmoorer Messermanufaktur is er een van. Daar worden messen gemaakt als eerlijk, solide, zeer functioneel gereedschap voor dagelijks gebruik.

  Puristisch en duurzaam. Voor fijn en grof.

  Op het eerste gezicht lijken de messen uit Hohenmoor op de oosterse smederij. Maar Uli Hennicke, smid en oprichter van de fabriek, creëert zijn eigen designtaal. Elk van zijn messen is uniek. In bijna meditatieve concentratie smeedt hij uiterst duurzame messen die fascineren door hun puristisch, bijna archaïsch minimalisme. In het gebruik bewijzen de keukenmessen van Hohenmoor echter hun veelzijdigheid. De gebogen lemmetvorm van het koksmes maakt het bijvoorbeeld mogelijk grotere hoeveelheden voedsel af te wegen, maar dankzij de karakteristieke afgeschuinde punt is fijn werk net zo gemakkelijk mogelijk.

  "Grijpen" is wenselijk. Kant en klaar en stevig aanvoelend.

  De afgeschuinde punt verbetert de breukbestendigheid van het lemmet, dat aan beide zijden is geslepen. Om het materiaal soepeler te houden en te voorkomen dat het lemmet breekt, wordt het staal bij de overgang naar het handvat opnieuw getemperd, zoals de blauwachtige kleuring die op deze plaats op het monostalen lemmet zichtbaar is, treffend aantoont. Het handvat zelf, gemaakt van gerookt eikenhout, laat ook zien dat de manufactuur veel belang hecht aan karakter: De kenmerkende nerf van het eikenhout komt op elk handvat anders naar voren door het rookproces. De klink, die op zijn plaats wordt gehouden met een messing ring, ligt volledig in het handvat van het mes. Deze messing ring is extra gelijmd - dit voorkomt dat vocht in het handvat dringt en het hout vervormt of barst. Met hun achthoekige eikenhouten handvat en uitgebalanceerde gewicht liggen de Hohenmoor messen goed in de hand - betrouwbaar gereedschap voor het werk in de keuken.

  Hard als staal. En onopgesmukt.

  Om het roestvrije koolstofstaal langer te beschermen tegen corrosie en aantasting, wordt het gebaad in koffie en thee - dit proces creëert het karakteristieke patina dat de messen een zeer individuele, onopgesmukte uitstraling geeft.

  Onderhoudsinstructies:

  Messen van koolstofstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje messenolie aan. Op het bladmateriaal kan verkleuring optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. Bij vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Slijpen kan met een aanzetstaal.

  Productinformatie

  Artikel nummer 66070

   Lemmet koolstofstaal gepatineerd, HRC 60. Messing huls. Handvat van gerookte eik, geolied. Klinglengte 9,5 cm, totale lengte 19,5 cm. Gewicht 30 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen