Menu

Hoge veterschoen paardenleer

Ossenbloed
Hoge veterschoen paardenleer
Ossenbloed
1.150,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Het schoenleer bij uitstek: paardenhuid. Schelp Cordovan

Qua vorm is dit een alledaagse schoen: halfhoog, zodat de voet goed vastzit; en in de robuustere versie met geitennaad en een geprofileerde rubberen zool, veerkrachtig en slijtvast. Zeer zeldzaam en allesbehalve alledaags is echter het leer waarvan deze schoen is gemaakt - Shell Cordovan, het beroemde leer dat afkomstig is van zeer specifieke kleinere delen van de huid (namelijk alleen het kruis) van een speciaal ras van koudbloedpaarden. Dinkelacker betrekt het van de leerlooierij Horween® in Chicago, die sinds 1905 gespecialiseerd is in paardenleer en er vandaag de dag een quasi-monopolie op heeft. Het leder is van uitstekende kwaliteit en zeer duurzaam, de vezelstructuur is dicht en stevig. Het hoge vetgehalte is verantwoordelijk voor de gelijktijdige zachtheid en soepelheid van het leer - als je het even de tijd geeft om in te werken, zal de schoen al snel passen als een handschoen. Het aanbrengen van de kleur - "Oxblood", een diep bordeauxrood, wordt beschouwd als de klassieke kleur voor Shell Cordovan - gebeurt met de hand, waarbij het leer zijn fijne, glinsterende glans krijgt terwijl het met een glazen trommel wordt opgepoetst. Je kunt deze schoen alleen bij Manufactum krijgen.

Handgemaakt in Boedapest. Heinrich Dinkelacker

Schoenen uit het atelier van Heinrich Dinkelacker, die sinds de jaren 1960 in Boedapest en daarvoor, vanaf 1879, in Sindelfingen worden gemaakt, worden gekenmerkt door hun uitmuntend vakmanschap. Voor elke schoen zijn ongeveer 300 handelingen nodig. Na het modelontwerp worden eerst mallen gemaakt die, na zorgvuldig onderzoek en selectie van het bovenleer, worden toegepast bij het snijden van de bovendelen. Dit leer wordt vervolgens gestoomd en het bovendeel wordt strak over de houten leesten getrokken, op zijn plaats genageld en de volgende dag verder bewerkt. Pas na een week gaat de schoen van de leest (machinaal vervaardigde schoenen blijven slechts ongeveer 30 minuten staan), wat de beste pasvorm en vormvastheid gedurende vele jaren garandeert. De binnenzool wordt met de hand gesneden volgens de vorm van de leest, het bovenleer, het voeringleer en de welt worden eraan vastgenaaid - een betere verbinding bestaat er niet.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 20321

Dubbel gestikt. Bovenleer Paardenleer, plantaardig gelooid. Kalfslederen voering, chroom gelooid. Smalle vulling op de schacht. Binnenzool en tussenzool van pit-gelooid rundsleder (dikte 4-5 mm elk). Uitpuilende kurk. Rubber buitenzool. Gemaakt in Hongarije en Spanje.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu