Menu
Dinkelacker

Hoge veterschoen paardenleer

Zwart
Dinkelacker
Hoge veterschoen paardenleer
Zwart
  € 1.150,00
  € 799,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Het schoenleer bij uitstek: paardenhuid. Shell Cordovan

  Qua vorm is dit een alledaagse schoen: middelhoog, waardoor de voet goed vastzit; en in de robuustere geitengenaaide versie met een geprofileerde rubberen zool, veerkrachtig en slijtvast. Zeer zeldzaam en allesbehalve algemeen is daarentegen het leer waarvan deze schoen is gemaakt - Shell Cordovan, het beroemde leer dat afkomstig is van zeer specifieke kleinere delen van de huid (namelijk alleen het kruis) van een speciaal koudbloedpaardras. Dinkelacker betrekt het van de leerlooierij Horween® in Chicago, die sinds 1905 gespecialiseerd is in paardenleer en daar tegenwoordig een quasi-monopolie op heeft. Het leer is van uitstekende kwaliteit en zeer duurzaam, de vezelstructuur dicht en stevig. Het hoge vetgehalte is verantwoordelijk voor de gelijktijdige zachtheid en soepelheid van het leer - als u het wat tijd gunt om in te werken, zal de schoen snel passen als een handschoen. Het aanbrengen van de kleur - "Oxblood", een diep bordeauxrood, wordt beschouwd als de klassieke kleur voor Shell Cordovan - gebeurt met de hand, het leer krijgt zijn fijne, glanzende glans terwijl het wordt gepolijst met een glazen trommel. Je kunt deze schoen alleen bij Manufactum krijgen.

  Handgemaakt in Budapest. Heinrich Dinkelacker

  Schoenen uit het atelier van Heinrich Dinkelacker, die sinds de jaren 1960 in Boedapest en daarvoor vanaf 1879 in Sindelfingen worden vervaardigd, worden gekenmerkt door hun uitstekende vakmanschap. Per schoen zijn ongeveer 300 operaties nodig. Na het ontwerp van het model worden eerst sjablonen gemaakt, die na zorgvuldig onderzoek en selectie van het bovenleer worden toegepast bij het snijden van de bovendelen. Dit leer wordt vervolgens gestoomd en het bovenleer wordt strak over de houten leesten getrokken, vastgespijkerd en de volgende dag aangepast. Pas na een week gaat de schoen van de leest af (machinaal vervaardigde schoenen blijven maar ongeveer 30 minuten staan), wat jarenlang de beste pasvorm en vormvastheid garandeert. De binnenzool wordt met de hand gesneden volgens de vorm van de leest, het bovenleer, het voeringleer en het boordsel worden eraan genaaid - een betere verbinding is er niet.

  Productinformatie

  Artikel nummer 20320

   Dubbel gestikt. Bovenleer Paardenleer, plantaardig gelooid. Kalfslederen voering, chroom gelooid. Smalle vulling op de schacht. Binnenzool en tussenzool van pitgelooid rundleer (dikte 4-5 mm elk). Uitpuilende kurk. Rubberen buitenzool. Gemaakt in Hongarije en Spanje.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen