Menu
Manufactum

Hoeslaken katoen

Grijs - 140 × 200 cm
Manufactum
Hoeslaken katoen
Grijs - 140 × 200 cm
  € 94,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Textiel behoort tot de meest gebruikte consumptiegoederen en tegelijkertijd tot de goederen die zelf veel hulpbronnen verbruiken, eerst bij de productie en later bij het gebruik door veelvuldig wassen. Hierdoor ontstaan microvezels die in het milieu terechtkomen. Textiel moet daarom worden gemaakt van vervuilingsvrije, gecertificeerde biologische materialen, onder milieuvriendelijke en eerlijke voorwaarden. Dit is een combinatie die niet vaak voorkomt in beddengoed, dus hebben we zelf actie ondernomen: Onze lakens voldoen aan deze criteria en zijn bovendien FairWear-gecertificeerd.

  Allrounder van fijn katoen. Hoeslaken

  Voor dit hoeslaken gebruiken we hetzelfde gecertificeerde biologische katoen als voor ons Manufactum beddengoed. De lakens zijn dus een perfecte match, maar kunnen natuurlijk ook met elk ander beddengoed gebruikt worden. De katoen komt uit een vallei in het zuiden van Turkije. Dat klinkt op het eerste gezicht niet spectaculair, want in Turkije wordt al 2000 jaar katoen verbouwd. Het bijzondere is echter dat het katoen hier waarschijnlijk al heel lang groeit en niet na een paar jaar verplaatst hoeft te worden. Dit is nodig in conventionele teeltgebieden zodat de bodem zich kan herstellen omdat de katoenteelt er veel mineralen en voedingsstoffen aan heeft onttrokken. De grond in deze vallei loogt echter niet uit, omdat de regen in de omringende bergen mineralen en voedingsstoffen uitspoelt en zo op natuurlijke wijze voor aanvulling zorgt. Het is dan slechts een korte afstand van het teeltgebied tot het afgewerkte beddengoed: de spinnerij, de weverij en het naaiatelier liggen allemaal binnen een straal van slechts 40 kilometer.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206182

   100% katoen. Herkomst Turkije. Gewicht per oppervlakte-eenheid 125 g/m². In de snit is al rekening gehouden met de krimp (4-5%). Gemaakt in Turkije.
   Met elastiek rondom. Voor matrassen tot 20 cm hoog.

   Wasvoorschrift

   text
   Mild proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 150 °C ) maximum
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten