Menu

Hevea Eend Natuurlijk Rubber

Klein
Hevea Eend Natuurlijk Rubber
Klein
Klein
€ 18,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

De eerste vriend. Om te baden, te spelen en tandjes te krijgen.

Eend Kawan - Kawan is het Maleise woord voor vriend - is niet alleen de perfecte metgezel in bad, hij vergezelt uw kind ook overal zonder te kwaken, want de baddieren van Hevea zijn uit één stuk gemaakt, zonder gat in de bodem, zodat ze niet piepen. Een ander, veel belangrijker voordeel is dat er zich geen schimmel in kan vormen en dat er zich geen vuil kan ophopen in de groeven. De Kawan-eend is gemaakt van zacht, soepel natuurrubber en beschilderd met pastelkleuren. Hij stimuleert de tastzin en het zicht en stimuleert het grijpen, maar is ook heel comfortabel voor baby's die tandjes krijgen.

Scandinavisch functioneel. Natuurlijk goed. Baby speelgoed van Hevea

Wanneer milieuvriendelijke en onschadelijke materialen de hoogste prioriteit hebben, komt design vaak op de achtergrond te staan. Dat ontdekte ook Terese Hoffeld toen zij voor haar twee kinderen speelgoed zocht dat gemaakt was van hernieuwbare grondstoffen en tegelijk goed ontworpen was. Het feit dat de in Denemarken geboren Terese Hoffeld gewend was aan het eenvoudige, mooie, functionele design van Scandinavië maakte de zoektocht moeilijker, maar bracht haar er ook toe haar eigen bedrijf op te richten in plaats van zich te ergeren aan slechte compromissen. Sinds 2009 produceert zij babyspeelgoed van natuurlijk rubber onder de naam Hevea en inmiddels heeft zij het assortiment kunnen uitbreiden met badkameraccessoires en dergelijke. Al haar producten hebben nog steeds één ding gemeen: ze zijn tijdloos, eenvoudig en functioneel - en zien er nog steeds goed uit.

Natuurlijk rubber. Rubber uit de natuur

Natuurlijk rubber wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. De Hevea brasiliensis, zoals hij wetenschappelijk wordt genoemd, wordt geteeld op grote plantages in Zuidoost-Azië en in Midden- en Zuid-Amerika en wordt meer dan 30 meter hoog. Het witte sap, ook wel (natuurlijke) latex genoemd, wordt verkregen door de schors diagonaal door te snijden en de ontstane "melk" in kleine bakjes op te vangen; het bevat ongeveer een derde rubber. Als de boom ongeveer 25 jaar oud is, stopt hij met de productie van latex; zijn lichtgekleurde hout van gemiddelde dichtheid, het "rubberwood", wordt dan gebruikt voor de vervaardiging van meubels. Als tropisch hardhout is het harder dan beuk of eik, ongevoelig voor vocht en dus ideaal voor deze sector.
In tegenstelling tot synthetisch rubber op basis van aardolie kan natuurrubber onder invloed van zon, vocht en lucht op natuurlijke wijze ontleden en afbreken. Maar zelfs de productie kan op een milieuvriendelijke manier en onder eerlijke arbeidsomstandigheden gebeuren - aspecten die voor het Deense bedrijf Hevea even belangrijk zijn als het produceren van babyspeelgoed dat absoluut onschadelijk is voor de gezondheid.
Om dit te garanderen bezoekt Hevea oprichtster Terese Hoffeld zelf regelmatig de Maleisische plantages en fabrieken, omdat de producten daar worden vervaardigd waar de rubberbomen groeien - dit spaart niet alleen hulpbronnen, maar creëert ook banen. Tijdens een van haar verblijven daar ontdekte Terese een witte eend van rubber die de zoon van de boer al zeven jaar begeleidde. Dit gaf de aanzet om de productportefeuille uit te breiden met speelgoed zoals badeendjes, kikkers en vissen. Natuurlijk is ook het verpakkingsmateriaal milieuvriendelijk - tot en met de biologisch afbreekbare folie.

Attentie:

Een paar kinderen zijn allergisch voor natuurrubber. Pas daarom op voor allergische reacties en stop met het gebruik van het product als allergische reacties optreden als gevolg van het gebruik.

Productinformatie

Artikel nummer 18426

100% natuurlijk rubber, afkomstig uit Maleisië, beschilderd met natuurlijke, niet-vervuilende kleuren op plantaardige basis. Gemaakt in Maleisië.
Hoogte 12,5 cm, breedte 11 cm, lengte 13 cm. Gewicht 90 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu