Pellens & Loick

Herenzakdoek handgerold

(2 stuks)
Exclusief
Pellens & Loick
Herenzakdoek handgerold
(2 stuks)
  € 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Deze fijne herenzakdoeken met handgerolde zoom worden door Pellens & Loick gewoonlijk in plastic verpakking aangeboden. Speciaal voor ons zijn de zakdoeken verpakt in een kleine kartonnen doos in plaats van plastic.

  De klassieker. Witte zakdoek met handgerolde zoom.

  Een echt grote herenzakdoek, geweven van lichte, witte katoenen batist en zorgvuldig met de hand gerold. Deze traditionele manier om de zoom te bewerken is bewerkelijk en daarom zeldzaam geworden, wat ook tot uiting komt in de prijs. Opgevouwen past de zakdoek netjes in de borstzak van een jasje of in de zak van een broek en is dan zeker niet alleen bij de hand voor zijn oorspronkelijke en bekende doel. Zelfs als je hem niet gebruikt om je neus te snuiten, kun je een zakdoek toch goed gebruiken. Bijvoorbeeld om discreet je lippen te deppen bij een staande receptie, om onderweg je handen af te vegen, en last but not least, om je uit te zwaaien op het perron. Deze stoffen zakdoek van Pellens & Loick is geschikt voor al deze doeleinden. De fijne grondstof komt uit Maleisië en wordt in Hongarije verwerkt, zorgvuldig gesneden en gewalst.

  Fijne stoffen zakdoeken. Van de stropdas- en sjaalfabrikant Pellens & Loick.

  Hermann Pellens en Johannes Loick zijn gezegend met een goed gevoel voor stijl en mannenmode. In de bruisende metropool Berlijn vinden zij niet alleen inspiratie voor hun ontwerpen, maar ook de juiste randvoorwaarden, en zo beginnen zij in 1870 met hun eigen bedrijf aan de productie van herenaccessoires. Ze ontwerpen zelf dassen, sjaals en zakdoeken, maar al snel verplaatsen ze de productie naar Noord-Italië, naar het Comomeer, waar het weven en bedrukken van zijde een lange traditie heeft. Alle accessoires worden echter nog steeds ontworpen in het Duitse hoofdkantoor van het bedrijf, nu in Aalen in Baden-Württemberg. In Aalen richtte Pellens & Loick in 1947 ook een eigen zakdoekproductie op. Van weven, knippen en zomen tot strijken, leggen en verpakken, alles vindt daar onder één dak plaats. Maar de concurrentiedruk van goedkope goederen en papieren zakdoeken dwingt Pellens & Loick het weven van zakdoeken op te geven. Om zakdoeken en pochetten volgens hun eigen hoge kwaliteitsnormen te kunnen blijven produceren, zoeken zij nieuwe zakenpartners en vinden die onder meer in Hongarije: daar produceert een klein confectiebedrijf nu een groot deel van de zakdoeken uit stoffen die in Europa (Oostenrijk, Portugal of Tsjechië) zijn geweven, een klein deel wordt in Maleisië geproduceerd. De zakdoeken worden nog steeds in Aalen in opdracht gemaakt, d.w.z. gestreken, gelegd en verpakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207385

   100% katoen. Herkomst Maleisië. Basisgewicht 100 g/m². Machinewasbaar tot 60 °C. Geschikt voor de wasdroger. Gemaakt in Hongarije. 48 × 48 cm
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten