Menu

Herenjas Schladminger Loden

Grijsachtig oranje
Herenjas Schladminger Loden
Grijsachtig oranje
Grijsachtig oranje
€ 529,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Ontdek een reeks goede producten die exclusief door Manufactum zijn ontworpen en speciaal voor ons volgens onze specificaties zijn gemaakt - u vindt deze producten exclusief op Manufactum.

Originele Schladming Loden. Van de Steiner

Alleen in Schladming aan de voet van het Dachsteinmassief, waar de familie Steiner in 1888 een loden molen stichtte, wordt Schladming loden gemaakt. De wol daarvoor is afkomstig van Tiroolse bergschapen, die Steiner rechtstreeks van de plaatselijke boeren koopt. Dit wordt op ringspinmachines tot scheurvaste wollen garens gesponnen. Het garen wordt vervolgens tot een ruwe stof geweven. Het volgende vollen - de kern van de loden produktie, waarbij het wollen laken dichter wordt en ongeveer 40% kleiner - gebeurt op een oude hamervoller uit 1888. Na het ruwen, spreiden, scheren, persen en decatiseren (het doek wordt voor het op maat knippen met stoom behandeld, waardoor het later niet barst) is het eindresultaat een uiterst robuuste stof die kou en warmte compenseert en winddicht, slijtvast en slechts in geringe mate vuilgevoelig is - een originele Schladmingse loden, zoals die zich al honderd jaar bij bergboeren en bergbeklimmers heeft bewezen.

We hebben deze lange jas met dubbele rij knopen, gemaakt van deze stof. Het is voorzien van een centrale rugopening, een schouderstuk, gestikte deelnaden en een kraag met een kenmerkende balk en een knoopbare klep, de mouwopeningen kunnen in de breedte worden versteld met grendels. Het jack is voorzien van twee steekzakken met geruwde warme katoenen voering, twee opgestikte klepzakken en twee binnenzakken met verticaal ingezette metalen ritssluiting.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 41954

100% scheerwol, voering 100% viscose. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong: Echte hoornen knopen. Twee ruime steekzakken met geruwde 100% katoenen warme voering, twee opgezette klepzakken. Twee binnenzakken met metalen rits. Gemaakt in Polen. Ruglengte in maat 52 = 91,5 cm.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu