Menu
Mud Jeans

Heren jeans Regular

Blauw
Mud Jeans
Heren jeans Regular
Blauw
  Blauw
  € 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Onopgesmukt. Blauwe jeans

  Rechte jeans in klassieke 5-pocketstijl. De jeans sluit met een knoopsluiting en knoop. De uitgewassen denim heeft een kenmerkende "used look". Een beetje elastaan verhoogt het draagcomfort en de vormvastheid. De gebruikte denim is noch gerecycleerd, noch gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Het is veeleer een zogenaamde "dode voorraad" denim, d.w.z. voorheen ongebruikte voorraad, die ook zeer hulpbronvriendelijk is.

  Mode verder gebracht. Mud Jeans

  Mud Jeans is een eco-fashion label opgericht in 2013 en gevestigd in de buurt van Amsterdam. De oprichter is Bert van Son, die eerder 30 jaar ervaring opdeed in de mode-industrie. Tijdens zijn werk kwam hij op het idee om niet alleen te stoppen bij het gebruik van biologisch katoen, maar ook rekening te houden met een aantal andere aspecten. Dit begint met het waterverbruik. Om één Mud Jeans te maken is minder dan tien procent van de industriestandaard van 7.000 liter nodig. En het water dat voor Mud Jeans wordt gebruikt is daarna nog schoner dan voorheen, dankzij innovatieve waterrecyclinginstallaties en speciale wastechnieken. Natuurlijk wordt Mud Jeans alleen gebleekt met zuurstof, zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. Vervolgens is de productie van Mud Jeans CO₂-neutraal: door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen bij de productie en door compensatie van de resterende uitstoot. En last but not least, door het gebruik van gerecycled katoen. Hier komt het idee van de circulaire economie om de hoek kijken. Mud Jeans heeft een terugnamesysteem ontwikkeld voor oude jeans, die in Spanje weer tot vezels worden gescheiden en met GOTS-gecertificeerde biologische katoen tot nieuwe denim worden verwerkt. Mud Jeans is dan ook lid van de Stichting Circle Economy.

  Bericht:

  Het kledingstuk kan afgeven op lichtgekleurde materialen zoals andere kledingstukken, meubels en meubelstoffen.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 207209

   99% katoen, 1% elastaan. Metalen klinknagel en knopen. Gemaakt in Tunesië. Binnenbeenlengte bij lengte 32 = 81,5 cm.

   Wasvoorschrift

   text
   Mild proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen