Menu
Robert Herder

Herder ontbijtmes blauw doorboord

Exclusief
Robert Herder
Herder ontbijtmes blauw doorboord
  € 42,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Exclusief

  Mesheften van gestoomd, fijn gepolijst hout zijn zeldzaam. Mesheften van gestoomd, fijn gepolijst appelbomenhout zijn nog zeldzamer, omdat appelbomenhout, omdat het slechts langzaam droogt, niet tot de typische commerciële houtsoorten behoort. Door zijn hardheid, gewicht en weerstand is het echter zeer gemakkelijk te bewerken. Herder in Solingen vervaardigt deze mesheften met zeldzaamheidswaarde exclusief voor Manufactum: zelfs geolied voor een betere bescherming van het oppervlak.

  Scherp tafelmes.

  Met de zogenaamde Buckelsklinge wordt dit mes vervaardigd sinds 1872, het oprichtingsjaar van de firma Robert Herder.

  Niet roestvrij, maar echt scherp.

  Het traditionele materiaal voor messen is koolstofstaal. Het is niet roestvrij, maar met een fijnkorrelige structuur kan het bijzonder sterk worden gehard en extreem scherp worden gemaakt. Daarbij geldt: hoe hoger het koolstofgehalte, hoe hoger het te harden is. Deze messen danken hun hoge snijvermogen niet alleen aan de afwerking maar ook aan het materiaal, en hun hoge scherptebehoud aan een zelfslijpend effect veroorzaakt door het materiaal. Bij elke snede door fruit of groenten wordt een minimale hoeveelheid materiaal verwijderd en slijt het mes gelijkmatig. De messenmaker noemt dit micro-corrosie. In feite betekent dit dat het blad in de loop der jaren steeds smaller wordt - maar altijd zijn scherpe slijphoek behoudt. Bladen van koolstofstaal krijgen na verloop van tijd een donkere patina, maar dit heeft geen enkele negatieve invloed op de kwaliteit; integendeel, het geeft ze een betere bescherming tegen corrosie.

  Solinger dungeslepen: spijkerhard en krasvrij.

  De Windmühlen messen van Robert Herder uit Solingen zijn niet alleen opmerkelijk vanwege het messenstaal (ten minste 0,75% koolstofgehalte en een hardheid van ten minste 56 HRC voor de koolstofstalen), maar vooral vanwege het vakmanschap dat geen traditionele slijpkunst spaart: Windmühlen messen worden extreem dun geslepen. Dit resulteert in hun verbazingwekkende snijvermogen, dat een ervaring is in het gebruik. De meest verfijnde slijpwijze is de walvisslijpwijze, een speciale slijpwijze waarbij het lemmet naar achteren toe taps wordt geslepen.

  Blaugepließtet

  In Solingen is het proces dat bekend staat als pließten het gladmaken van de slijpgroeven die overblijven op het lemmet, oftewel het fijnslijpen. De meest uitgebreide fase van deze techniek is de blauwe afwerking. Hierbij wordt het staal stap voor stap fijner geslepen. Je kunt zien dat een lemmet blauw gepolijst is omdat het een licht blauwachtige reflectie heeft in het licht.

  Langer scherp dankzij hogere hardheid

  De veerkrachtige lemmeten van Herder's blauwgeslepen messen worden geslepen met de Solingen dun- en volslijpmethode. Dankzij de zeer hoge hardheid van 60 Rockwell (HRC) behouden ze hun scherpte aanzienlijk langer.

  Opmerking:

  Vanwege de hoge hardheid - en omdat ze zo extreem dun geslepen zijn - mogen de messen niet gedraaid of zelfs gekanteld worden, omdat dit kan leiden tot afbrokkelen van het materiaal tijdens het snijden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 44450

   Koolstofstaal, dun geslepen en blauw geglazuurd. Handvat van gestoomd appelhout. Lemmetlengte 11,5 cm, totale lengte 22 cm. Gewicht 35 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten