Menu

Herder keukenmes blauw verguld

Exclusief
Herder keukenmes blauw verguld
€ 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf eind oktober, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Mesheften van gestoomd, fijn gepolijst hout zijn zeldzaam. Mesheften van gestoomd, fijn gepolijst appelbomenhout zijn nog zeldzamer, omdat appelbomenhout, omdat het slechts langzaam droogt, niet tot de typische commerciële houtsoorten behoort. Het is echter zeer gemakkelijk te bewerken door zijn hardheid, gewicht en weerstand. Herder in Solingen vervaardigt deze mesheften met zeldzaamheidswaarde exclusief voor Manufactum: zelfs geolied voor een betere oppervlaktebescherming.

Windmühlen schilmesje. Blauw gegalvaniseerd.

Met dun geslepen, blauw geglazuurd lemmet van koolstofstaal en verlengd heft van gestoomd appelboomhout, dat fijn gepolijst en tot slot geolied wordt - zo worden alle houten mesheften bij Herder in Solingen behandeld.

Solingen dun-grond: nagel-perfect en schraap-schoon.

Windmühlen messen van Robert Herder in Solingen zijn niet alleen opmerkelijk vanwege het messenstaal (minstens 0,75% koolstofgehalte en een hardheid van minstens 56 HRC voor de koolstofstalen), maar vooral vanwege het vakmanschap waarbij geen enkele ambachtelijke slijpbeurt wordt gespaard: Windmühlen messen worden extreem dun geslepen. Dit resulteert in hun verbazingwekkende snijvermogen, dat een ervaring in het gebruik is. De meest uitgebreide vorm van slijpen is de voller, een speciale vorm van dun slijpen waarbij het lemmet naar de achterkant van het mes toe taps wordt geslepen.

Blaugepließtet.

In Solingen is pließten de naam die gegeven wordt aan het gladmaken van de slijpgroeven die op het blad achterblijven, d.w.z. het fijnslijpen. De meest complexe fase van deze techniek is de blauwe afwerking. In dit proces wordt het staal stap voor stap fijner gemalen. Je kunt zien dat een blad blauwgepeperd is doordat het een licht blauwachtige weerkaatsing in het licht heeft.

Langer scherp dankzij hogere hardheid.

De elastische lemmeten van de blauw geslepen messen van Herder zijn geslepen met een Solingen dunne slijping en een vollere slijping. Dankzij de zeer hoge hardheid van 60 Rockwell (HRC) behouden zij hun scherpte aanzienlijk langer.

Let op:

Vanwege de hoge hardheid - en omdat ze zo extreem dun geslepen zijn - mogen de bladen niet worden gedraaid of zelfs gekanteld, omdat dit bij het snijden kan leiden tot afbrokkeling van het materiaal.

Niet roestvrij, maar echt scherp.

Het traditionele materiaal voor lemmeten is koolstofstaal. Het is niet roestvrij, maar met een fijnkorrelige structuur kan het in bijzonder hoge mate worden gehard en uiterst scherp worden gemaakt. Het volgende geldt: hoe hoger het koolstofgehalte, hoe beter het gehard kan worden. Deze messen danken hun hoge snijvermogen niet alleen aan de afwerking, maar ook aan het materiaal, en hun goede snijkwaliteit aan een zelfslijpend effect dat door het materiaal wordt veroorzaakt. Bij elke snede door fruit of groenten wordt een minimale hoeveelheid materiaal verwijderd en slijt het mes gelijkmatig. De messenmaker noemt dit micro-corrosie. In feite betekent dit dat het blad in de loop der jaren steeds smaller wordt - maar altijd zijn scherpe slijphoek behoudt. Messen van koolstofstaal krijgen na verloop van tijd een donker patina, maar dit heeft geen nadelige invloed op hun kwaliteit; integendeel, ze zijn daardoor beter beschermd tegen corrosie.

Onderhoudsinstructies:

Messen van carbonstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje lemmetolie aan. Er kan verkleuring van het bladmateriaal optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. In geval van vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Het slijpen kan worden gedaan met een aanzetstaal.

Productinformatie

Artikel nummer 44449

Lemmet carbon staal blauw doorboord. Handvat schubben van gestoomd appelboomhout. Gemaakt in Duitsland.
Bladlengte 8 cm, totale lengte 18,5 cm. Gewicht 20 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu