Menu

Haver schoen

Bruin
Haver schoen
Bruin
Bruin
299,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Een schoen voor alle dagen. Letterlijk

De Haferlschuh is een geitengenaaide Juchtenleren schoen die oorspronkelijk de plattelandsbevolking in de Alpen diende als werk- en gebruiksschoen. De omgeslagen teen geeft de tenen de vrije ruimte bij het bergaf lopen, terwijl de verhoogde, voorgevormde hiel de voet in de schoen houdt bij het bergop lopen. De diepe uitsnijdingen aan de zijkanten voorkomen dat het bovenwerk tegen de enkels schuurt, en de gebogen zool zorgt voor comfortabel rollen bij elke stap.
Onze Haferl met centrale, d.w.z. Allgäuer, vetersluiting wordt met de hand gemaakt door Schuh-Bertl volgens historische modellen. Het 3,5 tot 4 mm dikke Juchten-leer is afkomstig van de enige looierij in Duitsland die het in deze dikte kan verwerken (met een vetgehalte van 20 tot 30 procent). Alleen al het kreukvrij knijpen van zo'n sterk leer over de zeer asymmetrische leest is een kunst die slechts weinigen nog beheersen.
Zoals het een traditionele Haferl betaamt, is de schoen niet gevoerd, ten eerste omdat een voering een zwak punt zou zijn en ten tweede omdat de gladde nerfzijde van het leer naar binnen is gericht en de ruwe, ongevoelige vleeszijde naar buiten, waardoor hij er helemaal geen nodig heeft. Alleen de dubbele hielnaad van de schacht, die uit één stuk juhleder is vervaardigd, is aan de binnenzijde met een hielvoering bekleed.
Dit monument van een schoen kan letterlijk het hele jaar door worden gedragen - alle 365 dagen. De Haferl heeft geen verzorging nodig en gaat toch vele jaren mee.

Uit München. Schoeisel van de Schuh-Bertl

Duurzaamheid die langer meegaat dan een normale schoenlevensduur is de topprioriteit bij Schuh-Bertl in het Glockenbachviertel in München. Sinds 1989 streeft hij dit doel na door terug te grijpen naar de traditionele kennis van het schoenmaken, wat niet in de laatste plaats tot uiting komt in het feit dat het vaak historische modellen zijn die de basis vormen van zijn welt- en geitgenaaide schoenen en laarzen. Tegelijkertijd voldoet zijn schoeisel aan de eisen van deze tijd, waardoor het zich al vele jaren heeft bewezen, soms letterlijk in het dagelijks gebruik. De Schuh-Bertl werkt op twee sporen, enerzijds als schoenmaker in zijn eigen werkplaats en anderzijds als ontwikkelaar die prototypes bouwt en ze vervolgens in serie laat produceren. Bertl schoenen danken hun draagcomfort niet in de laatste plaats aan het feit dat ze gemaakt zijn op haverleesten - recht aan de voorkant en vrij hoog, met ruimte voor de tenen en aangepast aan de natuurlijke vorm van de voet.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 69147

Bovenmateriaal Koeienhuid (dikte 3,5-4 mm), plantaardig gelooid. Stof tong en hiel voering rundleer, plantaardig gelooid. Rubber buitenzool. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu