Mawa Design

Hanglamp Gangkofner Bologna Opaal Glas

Mawa Design
Hanglamp Gangkofner Bologna Opaal Glas
  € 599,00
  € 399,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  De volumineuze. Bologna

  De kap van de enorme, elliptische Bologna, waarvan de vorm en de geribbelde structuur doen denken aan een papieren lantaarn, is gemaakt van mondgeblazen drielaags geflatteerd glas (mat-helder-mat). De luifel van zwart gepoedercoat staal is variabel in hoogte (d.w.z. zijn "capaciteit"). Een messing huls omsluit de zwarte textielkabel die bovenaan in de luifel en onderaan in de schaduw loopt, die is versterkt met een staalkabel om het gewicht van de schaduw te ondersteunen. De transparante ophanging van Makrolon® maakt een eenvoudige montage (en verwijdering) van de lampenkap mogelijk.

  Aloys Gangkofner. Glasontwerper van formaat

  Aloys Gangkofner (1920-2003) is een van de belangrijkste Duitse glasontwerpers van het naoorlogse modernisme. In de jaren vijftig werkte hij onder meer voor de glasfabrieken Peill & Putzler en Erco. Hij maakte nooit onderscheid tussen artistiek, industrieel en ambachtelijk werk, maar realiseerde gewoon zijn ideeën. Daarbij was het voor hem vanzelfsprekend om in zijn denken één te zijn met het materiële glas.

  Mawa Design heeft in 2018 enkele van zijn ontwerpen opnieuw uitgegeven. Grotendeels origineel en slechts licht gewijzigd waar dit technisch voordelig is voor de armaturen - zoals de glazen houders van doorschijnend en splintervrij Makrolon®. Dit is geheel in de geest van Gangkofner, voor wie enerzijds het vormgegeven glas een "document van denken dat in daden wordt omgezet" was en anderzijds de afgewerkte armatuur een levend gebruiksvoorwerp was. Deze armaturen zijn onmiskenbaar uit de jaren vijftig wat betreft vorm, materiaalcombinatie en naamgeving.

  Van leefruimte tot museumtentoonstelling. Mawa Design

  Mawa Design werd in 1977 opgericht door Martin Wallroth in Berlijn-Kreuzberg. Wallroth ontwikkelde en produceerde aanvankelijk objecten voor de woonomgeving en nam met zijn ontwerpen niet zelden een voortrekkersrol op zich voor vormende ideeën op het gebied van productdesign. In de jaren tachtig begon hij vruchtbare samenwerkingen met externe ontwerpers wier productideeën snel konden worden uitgevoerd dankzij de flexibele structuur van het bedrijf. Naast het standaardprogramma werd ook een aantal op maat gemaakte producten gerealiseerd volgens individuele specificaties: Daaronder waren armaturen voor de meesterhuizen van het Bauhaus Dessau, het Corbusierhaus, de Universiteit voor de Kunsten en het Maxim Gorki-theater in Berlijn, het Treptow-crematorium en het Lutherhuis in Wittenberg. En last but not least, Mawa armaturen, die worden gekenmerkt door hoogwaardige materialen en een uitstekende afwerking, zijn ook te vinden in belangrijke collecties van musea over de hele wereld.

  Een combinatie van fabricage en hoogwaardige technologie.

  Mawa armaturen hebben altijd voorop gelopen op het gebied van design - in termen van lichtontwerp en lichtregeling - en technologie. Baanbrekende innovaties in de verlichtingssector, zoals de LED-gloeilampen, werden onmiddellijk opgenomen in de Mawa-productkosmos. Doorslaggevend voor het ondernemerssucces van Mawa Design was (en is) de ongebruikelijke combinatie van ontwerpbureau en fabriek. Sinds 1997 is het bedrijf gevestigd in de volledig gerenoveerde Palmhof in Langerwisch bij Potsdam, een monumentaal pand. In de fabriek, die sindsdien voldoende ruimte biedt aan alle medewerkers, ontstaan talrijke eigen ontwerpen, zoals de hier getoonde wand- en spiegelarmatuur "linestra", de wand- en plafondarmaturen "etna" en "eintopf", maar ook klassieke armaturen van andere gerenommeerde ontwerpers, zoals de pendelarmatuur "havanna" van Wilhelm Braun-Feldweg of de naar zijn schepper genoemde vloerarmatuur "schliephacke".

  Productinformatie

  Artikel nummer 200493

   Kap (hoogte 42 cm, Ø 39,8 cm) opaalglas, mondgeblazen. Verstelbare kap (hoogte 5-7 cm, Ø 9 cm) en glazen houder staal, poedercoating en messing. Textielkabel (lengte 2,2 m) met geïntegreerde staalkabel, Makrolon® hanger. Stopcontact E27 (max. 60 W). Gewicht 6,8 kg. Geleverd zonder lamp.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen