Menu
Hercules-Sägemann

Handvat kam eboniet

Hercules-Sägemann
Handvat kam eboniet
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Ebonieten kammuis met brede tanden voor fijn tot middeldik haar en alle lengtes.

  De ebonieten kammen van de New-York Hamburger Gummi-Waaren Compagnie.

  De "New-York Hamburger", zoals de New-York Hamburger Gummi-Waaren Compagnie kortweg wordt genoemd, is een van de weinige bedrijven die niet alleen sinds haar oprichting in 1880 in Hamburg is gevestigd, maar ook nog steeds in Duitsland produceert. Een van de redenen daarvoor is hun ongeëvenaarde technologische voorsprong bij de vervaardiging van kapperskammen van eboniet. Eboniet is een hard rubbermengsel op basis van natuurrubber en zwavel, dat qua eigenschappen sterk lijkt op buffelhoorn. Het is elastisch, tegelijkertijd torsiebestendig, vormvast en antistatisch. Met zijn diepzwarte kleur lijkt hij qua gevoel en uiterlijk op ebbenhout, en zijn naam is afgeleid van de Engelse term "ebony". De chemicaliën- en hittebestendige ebonieten kammen hebben bewezen extreem robuust te zijn onder de stress en spanningen van het dagelijkse salonleven, en daarom is eboniet nog steeds het materiaal bij uitstek. Het in Hamburg gevestigde bedrijf verkoopt zijn ebonieten kammen onder het label Herkules-Sägemann. Ze worden in het hoofdkantoor van het bedrijf in Lüneburg in ongeveer 40 stappen met de hand bewerkt: de tanden worden met speciaal ontwikkelde diamantslijpers uitgezaagd, afgerond en vervolgens gepolijst. Het resultaat is een dubbel-conische tand met een gelijkmatig, braamvrij oppervlak dat soepel door het haar en over de hoofdhuid glijdt - kappers over de hele wereld zweren bij deze kammen.

  Kammen en borstels. Pure haarverzorging - met hout als hoorn

  Wat een hele chemische industrie meent te moeten bestrijden, kan vaak met eenvoudige, natuurlijke middelen worden verholpen: de overvetting van het hoofdhaar, de broosheid en breekbaarheid ervan. Kammen van hout en hoorn en borstels met garnituur van echt varkenshaar zijn nog steeds de beste helpers bij de verzorging van vet haar, omdat ze gerelateerd zijn aan het haar: ze absorberen het teveel aan huidolie en vervoeren het naar waar het het dringendst nodig is - naar de haarpunten. Aangezien deze materialen het haar nauwelijks elektrisch opladen, wordt irritatie van de haarfollikelspier, die de afgifte van vet door de talgklieren regelt, voorkomen. Tegelijkertijd wordt het haar voorzichtig ontklit en gladgestreken. Ook onze selectie kammen - van hoorn, hout en eboniet - is gericht op de hoogste kwaliteit van afwerking (alleen zo kan het haar zacht gekamd worden): Tanden en interdentale ruimtes worden zorgvuldig gezaagd, afgerond en gepolijst in processen die passen bij elk materiaal.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202625

   Totale lengte 22,5 cm, greeplengte 11,5 cm
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen