Carl Schwarte

Grove scharen koolstofstaal

Carl Schwarte
Grove scharen koolstofstaal
  € 34,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Voor het zwaarste gebruik. De grove scharen

  Een indrukwekkende schaar uit de leerbewerking is de grove schaar, ook bekend als zak- of boekbindschaar. De stevige schroef vormt een stabiel steunpunt, de sterke bladen - waarvan één met een stompe brede punt - trotseren zelfs ruwe eisen en kunnen indien nodig opnieuw worden geslepen. De ruim bemeten ogen maken een comfortabele toepassing van kracht mogelijk. Voor (bijna) alle soorten textiel, leer of karton.

  Scharen uit Solingen. Van Carl Schwarte

  Het in 1910 opgerichte familiebedrijf Carl Schwarte - een van de weinige echte producenten van professionele messen en scharen in Solingen - levert al 100 jaar aan klanten uit voornamelijk industriële en ambachtelijke bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Tot op de dag van vandaag worden alle werkstappen met de hand uitgevoerd voordat de schaar wordt getest en voorzien van een stempel met de bedrijfsnaam. Deze zijn goedkoop, robuust en uiterst bruikbaar, ze zijn gesmeed uit koolstofstaal en daarom niet roestvrij. Ze worden met olie geleverd en moeten ook af en toe met olie worden onderhouden. In de loop der tijd verliest de schaar zijn glans door de fabricage, maar tijdens het gebruik krijgt hij een prachtig patina.

  Schaar wetenschap

  Een goede schaar kopen betekent tegenwoordig schatzoeken. Kijk eerst naar de verbinding tussen de twee bladen. Als ze geklonken zijn, is de schaar bestemd voor onmiddellijk gebruik. Ze kunnen niet opnieuw geslepen worden. (Pas op: sommige klinknagels zijn aan één kant vermomd als schroeven.) Maar het herslijpen van 2-merk-fuffzig scharen zou onzin zijn: het kost meer dan de scharen zelf, en ze zouden het toch niet overleven. En zo is er nog een wegwerp- en afvalartikel: een schaar die niet werkt, niet lang leeft, maar ook niets kost. Onze scharen hebben slechts één ding gemeen met dergelijke artikelen: ze kosten evenveel als ze goed zijn. Hier komen professionele en huishoudelijke scharen uit gerenommeerde smederijen die zich nog niet hebben neergelegd bij de stroom van goedkope scharen: van Robuso in Solingen bijvoorbeeld, of van Dovo. De kwaliteitsnormen in deze traditioneel georiënteerde fabrieken worden niet bepaald door DIN-normen of Solinger wetten, maar door de stand van de techniek, en hier heeft men nooit hoeven buigen voor de wetten van de massaproductie. Scharen worden er warm gesmeed en grotendeels met de hand gemaakt. Je hoort trouwens ook de superieure kwaliteit van onze scharen: Ze zingen heel fijn als ze bewegen, omdat ze elkaar eigenlijk maar op één punt raken.

  Verzorgingstips

  Knip alleen het materiaal met je schaar waar hij voor gemaakt is. Om ze fijn te houden, vet ze van tijd tot tijd lichtjes in wanneer ze in gebruik zijn: Het is voldoende om met de hiel van uw hand even over de bladen te gaan. Als u uw schaar van tijd tot tijd laat slijpen, gaat hij vrijwel onbeperkt mee en blijft hij functioneel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 74488

   Een zak- of grofschaar, zwaar, met sterke messen. Voor textiel, leer, dikke kartonnen dozen. Onbehandeld koolstofstaal, dus niet roestvrij. Wordt geolied geleverd en moet af en toe met olie worden onderhouden. Na verloop van tijd verliest de schaar zijn fabrieksglans en krijgt hij een mooi patina.
   Koolstofstaal, onbehandeld. Lengte 18,6 cm, snijlengte 8,5 cm. Gewicht 130 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen