Victoria

Gietijzeren braad- en grillpers

Victoria
Gietijzeren braad- en grillpers
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Volledig contact gewenst.

  Er zijn levensmiddelen die gewoon beter worden als ze tijdens de bereiding volledig contact hebben met de bodem van de pan en het grillrooster. Spekreepjes krullen niet en worden knapperiger, hamburgerlapjes, biefstuk, groene asperges en op de huid gebraden vis worden gelijkmatiger gaar en ontwikkelen meer geroosterde aroma's. Geroosterd in de grillpan worden panini vers belegd met tomaat en mozzarella ook een compleet genot. Het perfecte gereedschap om een volledig contact met het oppervlak te creëren is onze bak- en grillpers. Gemaakt van gietijzer, brengt het het juiste gewicht. De opvouwbare, spiraalvormige handgreep is gemaakt van minder warmtegeleidend roestvrij staal en ligt daardoor ook zonder ovenwanten goed in de hand.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al drie generaties lang. Het is nu 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Hij was al snel in staat om zijn eigen werkplaats op te zetten, waar hij aanvankelijk vooral kleine handwerkartikelen in mallen goot en ze te koop aanbood. Zijn liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Terugkijkend was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij in Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld.

  Voordat elk voorwerp de nu volledig geautomatiseerde productielijn verlaat, wordt het gebakken met lijnolie (gepolijst) of op traditionele wijze geëmailleerd en is het dus niet alleen beschermd tegen corrosie, maar ook direct klaar voor gebruik. Je kunt je gietijzeren pannen en potten dus meteen gebruiken. Verwarm ze een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de bruining te behouden en plakken te voorkomen. En denk er ook aan om voorzichtig te zijn met sterk zure voedingsmiddelen en je gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. Tip: Je kunt gepolijst gietijzer op elk moment opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205784

   Gebrand gietijzer, gebakken met lijnzaadolie. Opvouwbaar roestvrij stalen handvat. Gietijzeren plaat H 1 cm, Ø 16,5 cm. H totaal met uitgeklapt handvat 12 cm, met ingeklapt handvat 4 cm. Handvat L 13,5 cm, Ø 3 cm. Gewicht 1,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen