Menu

Gietijzeren braad- en grillpers

Nieuw
Gietijzeren braad- en grillpers
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Volledig contact gewenst.

  Er zijn levensmiddelen die gewoon beter worden als ze tijdens de bereiding volledig contact hebben met de bodem van de pan en het grillrooster. Spekreepjes krullen niet en worden knapperiger, hamburgerlapjes, biefstuk, groene asperges en op de huid gebraden vis worden gelijkmatiger gaar en ontwikkelen meer geroosterde aroma's. Geroosterd in de grillpan worden panini vers belegd met tomaat en mozzarella ook een compleet genot. Het perfecte gereedschap om een volledig contact met het oppervlak te creëren is onze bak- en grillpers. Gemaakt van gietijzer, brengt het het juiste gewicht. De opvouwbare, spiraalvormige handgreep is gemaakt van minder warmtegeleidend roestvrij staal en ligt daardoor ook zonder ovenwanten goed in de hand.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al 3 generaties lang. Het was 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Al snel kon hij zijn eigen werkplaats opzetten, waar hij aanvankelijk vooral kleinere handwerkartikelen in mallen goot en te koop aanbood. De liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Achteraf gezien was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij uit Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld. Voordat elk stuk de nu volledig geautomatiseerde productie verlaat, wordt het op de ouderwetse manier gebrand met lijnolie - gebrand, zoals de ijzerexpert zegt - en zo niet alleen voorzien van een natuurlijke beschermlaag, maar ook direct klaar voor gebruik. Dus u kunt uw gietijzeren pannen en potten meteen gaan gebruiken. Verwarm ze gewoon een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de gepolijste laag te behouden en aankoeken te voorkomen. En denk er a.u.b. ook aan om zeer zuur voedsel alleen voorzichtig te gebruiken en uw gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. U kunt de beschermende gepolijste laag thuis altijd opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205784

   Gebrand gietijzer, gebakken met lijnzaadolie. Opvouwbaar roestvrij stalen handvat. Gietijzeren plaat H 1 cm, Ø 16,5 cm. H totaal met uitgeklapt handvat 12 cm, met ingeklapt handvat 4 cm. Handvat L 13,5 cm, Ø 3 cm. Gewicht 1,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu