Menu

Gezichtsscrub Pads Loofah

Gezichtsscrub Pads Loofah
Gezichtsscrub Pads Loofah
Gezichtsscrub Pads Loofah
€ 8,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Zachte peeling voor gezicht en décolleté. Met een luffa.

Deze set bevat drie pads van loofah, die bijzonder geschikt zijn voor het scrubben van de tere huid van het gezicht en het decolleté. De vezelstructuur is nog fijner dan die van onze loofah spons, zodat zelfs mensen met een gevoelige huid het aandurven om met loofah te peelen. Week de pads vooraf kort in water, zodat de vezels zacht en elastisch worden; indien nodig kunt u ook een zachte gezichtszeep gebruiken. Spoel de loofah pads na de peeling altijd goed af en laat ze drogen. Wij raden aan de pads regelmatig te reinigen met azijn en water: dompel ze gewoon een paar minuten onder in azijnwater (1:1) en spoel ze grondig uit. U kunt ze ook koken op 120 °C om ze te steriliseren, maar het belangrijkste is dat u ze na elk gebruik goed laat drogen. Op die manier gaan de pads lang mee, maar niet voor altijd, en moeten ze regelmatig worden vervangen, vooral omdat ze in contact komen met de gezichtshuid. De loofah pads zijn zuiver plantaardig en 100% biologisch afbreekbaar, zodat ze ook in de compost kunnen.

Ideaal: loofah als zeepkussen.

Tussen haakjes: als u zeep, vaste shampoo of vaste douchegel gebruikt, zijn de loofahpads een ideale basis. Het water kan goed weglopen en de zeep droogt snel omdat de loofah sponzen lucht rondom laten circuleren. Let op: bij zeer zachte zepen kan het gebeuren dat sommige loofahvezels op de zeep drogen. Deze zeepresten moeten regelmatig worden afgespoeld (maar kunnen ook direct worden gebruikt voor lichaamspeeling).

Natuurlijk, duurzaam, puur plantaardig. Loofah sponzen.

De laatste jaren komen we steeds vaker luffa-producten tegen in de keuken en de badkamer, en het lijkt bijna alsof luffa een nieuwe ontdekking is. Maar de luffakomkommer, ook wel sponskommer genoemd, is dat helemaal niet, want als oude cultuurplant gebruikt de mens hem al eeuwenlang. In India en Azië, bijvoorbeeld, is hij populair als groente - zoals courgettes hier - maar daarvoor worden de jonge, onrijpe vruchten gebruikt. In het Midden-Oosten en West-Europa wordt bijna uitsluitend het vezelige binnenste van de rijpe vrucht, het zogenaamde endocarpium, gebruikt. De binnenste laag van het pericarp blijft over na het drogen en ziet eruit als een fijn vertakte, sponsachtige structuur. Door zijn stevige en toch elastische structuur kan luffa gebruikt worden als een spons, behalve dat het geen water kan opnemen of vasthouden. Maar dit is juist het voordeel, want door deze eigenschap zijn loofah sponzen gemakkelijk schoon te maken en drogen ze snel. Ze zijn ook ideaal als bakje voor zeep, omdat het water gewoon wegloopt en de lucht kan circuleren.

Duurzaam geteeld, behandeld met thermaal water.

Onze loofah sponzen komen uit Spanje, omdat de cucurbitaceae het best groeien in warme streken. In het hart van Galicië, in de buurt van Santiago de Compostela, verbouwt het bedrijf "Iberica de Esponjas Vegetales" de sponskalebassen op duurzame wijze op ongebruikte wijngaarden of braakliggende grond, waardoor tegelijkertijd een zachte renaturatie wordt gewaarborgd - pesticiden en kunstmest blijven geheel achterwege. De samenwerking met de Galicische imkersvereniging is letterlijk vruchtbaar.
Op basis van de loofah aegyptica of cylindrica heeft de onderneming door kruising een eigen loofahvariëteit gekweekt, die vezels van uiteenlopende dichtheid vormt. Deze loofah sponzen zijn zeer sterk, maar tegelijkertijd veel zachter dan de gewone sponzen, zodat ze ook op de gevoelige huid kunnen worden gebruikt. Vooral de vezels binnenin de vrucht worden zachter bij contact met water dan bij andere variëteiten het geval is. De behandeling met thermaal water versterkt dit effect: na de oogst worden de luffah-komkommers ontdaan van het vruchtvlees, gedroogd en vervolgens ondergedompeld in natuurlijk thermaal water van Caldas de Reis bij een temperatuur van 43 °C - alle stappen worden met de hand uitgevoerd, inclusief het snijden van de komkommers voor het beoogde gebruik. En dat zijn er heel wat, want loofahsponzen zijn echte allrounders: ze kunnen zowel voor een zachte scrub als voor een bloedsomloopbevorderende massage worden gebruikt. In de keuken en de badkamer ontdoen ze zich doeltreffend maar in alle zachtheid van vuil, en ze vormen de ideale basis voor zeep. U kunt de loofah sponzen ook zelf in een voor u geschikte maat knippen, en u zult er zeker nog meer toepassingen voor vinden.

Productinformatie

Artikel nummer 204495

3 reinigingsdoekjes van loofah (sponskalebas, Luffa cylindrica), stiksel van katoen. Gemaakt in Spanje. Ø 7 cm.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu