Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu
Niewsbrief

Woningtextiel

Geweven tapijten van scheerwol. Traditioneel vakmanschap

Geweven tapijten van scheerwolGeweven tapijten van scheerwol

Wij laten onze wollen tapijten maken in een handweverij in Hessen. De gewassen ruwe wol - telkens afkomstig van verschillende schapenrassen - wordt gekamd en zonder verdere afwerking gesponnen en verwerkt tot een vingerdikke "fuse" door 15 gedraaide draden van garenmaat Nm 5/2 op een "kern" van zuiver linnen te draaien. De slubbing wordt mechanisch gerold, vervilt en vervolgens geweven tot een uiterst slijtvast tapijt met een aanzienlijk materiaalgewicht van 2,6 kg/m².

Wij laten de wol telkens verwerken in ongeverfde natuurtinten. De geweven tapijten van zuiver scheerwol zijn uiterst onderhoudsvriendelijk: slijtvast, pluisvrij door de volheid en vervilting van de scheerwol, en water- en vuilafstotend. De tapijten zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk en kunnen aan beide zijden worden gebruikt - het is zelfs aan te bevelen ze af en toe om te draaien.

De tapijten als patronen

Tegen een geringe vergoeding kunt u stalen aanvragen van alle wollen tapijten, het artikelnummer staat bij elk tapijt vermeld. De vergoeding wordt u gecrediteerd bij terugzending van het monster, maar het kan ook uitstekend worden gebruikt als deurmat of zitkussen. Variant 3: Een staal van het Fox Shank tapijt, ca. 40 × 40 cm. Variant 2: Een patroon van het heideschaapskleed, ca. 40 × 40 cm. Variant 1: Een patroon van het Gotland schapendek, ca. 40 × 40 cm.

€ 34,90
Maten en speciale maten

Standaardafmetingen : 70 x 140 cm, 130 x 200 cm, 160 x 230 cm, 200 x 300 cm, 250 x 350 cm, 300 x 400 cm

Speciale uitvoeringen zijn mogelijk voor breedtes tussen 30 cm en 3 m en lengtes van 30 cm en meer. Neem hiervoor contact op met ons klantencentrum. Gelieve er rekening mee te houden dat op maat gemaakte producten niet kunnen worden geruild. De levertijd is ongeveer 10 weken.

Het Gotlandse SchaapHet Gotlandse Schaap

Gotland schapen

Diepholzer MoorschnuckeDiepholzer Moorschnucke

Diepholzer Moorschnucke

Het Coburg kastanje schaapHet Coburg kastanje schaap

Coburg kastanje schaap

Meer tapijten van natuurlijke vezels

Menu