Menu
Konrad Horsch

Flexibel Messenblok Eik

Klein
Konrad Horsch
Flexibel Messenblok Eik
Klein
  € 114,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Aanpasbaar. En allesbehalve benauwd

  Een koksmes, een broodmes, een vleesmes, een groentemes en een hobbymes - en de meeste messenblokken bereiken al de grenzen van hun capaciteit. Niet dat je per se meer messen nodig hebt, maar wat als je toch een fileermes koopt, of het Chinese koksmes met zijn aanzienlijk grotere omtrek niet in de gestandaardiseerde sleuven past? Dit eiken messenblok valt op door zijn bijna onbeperkte aanpassingsvermogen. Gevuld met ongeveer 1.800 spiesen van onbehandeld berkenhout, die afhankelijk van de hoeveelheid messen afzonderlijk kunnen worden verwijderd of bijgevuld, past het zich flexibel aan elke mesvorm en -grootte aan en ziet het er altijd volledig gevuld uit. Tijdens de ambachtelijke productie wordt er bijzondere nadruk op gelegd dat de body uit één plank wordt gemaakt, zodat de nerf ook aan de randen precies wordt voortgezet. De basis van het messenblok is gemaakt van ruw gezaagd cederhout (en heeft dus een groter oppervlak), dat geuren neutraliseert.

  Dat is een houten pad. De meubelmaker Konrad Horsch

  Een product dat de werkplaats van Konrad Horsch verlaat, is niet zomaar een stuk hout dat in vorm is gezaagd of gedraaid - het is een stuk hout met een geschiedenis. Hij kan de biografie leveren voor elke messtrip die door zijn handen gaat, elke deegroller waar hij de laatste hand aan legt: Waar stond de boom waarvan het werkstuk is gemaakt, wanneer is hij geveld en onder welke omstandigheden, welke planten, dieren of schimmels hebben sporen achtergelaten in het hout, waarom en in welke vorm? In plaats van bij de houthandelaar te kopen, koopt hij zijn grondstof dus liever daar waar het groeit - dan wordt er, zoals men in vakkringen zegt, "staand op de stam onderhandeld". Of hij recycleert oud hout en geeft het een nieuwe bestemming, vaak geïnspireerd door het oorspronkelijke doel ervan. Alleen met massief hout werken is voor de meubelmaker uit Iserlohn vanzelfsprekend, in de fabriek en met een minimaal gebruik van machines. Elk object dat zijn naam draagt wordt door hem gemaakt, of het nu gaat om een eenmalig stuk zoals grote solitaire meubels, kunstobjecten voor openbare ruimtes of producten die in kleine series worden gemaakt zoals die van het Manufactum-assortiment. Ook al bestaan ze niet eenmalig, ze worden geproduceerd met dezelfde aandacht voor detail als individuele stukken, iets wat Horsch leerde tijdens zijn studie bij de bekende meubelmaker James Krenov in Californië. En last but not least, alleen al het karakter van het hout maakt elk stuk uniek. Knoesten, jaarringen en nerven zijn niet uniform - en als ze dat wel waren, zou het hout voor Horsch zijn charme verliezen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 22099

   Geolied eiken lichaam. Spiesen van onbehandeld berkenhout. Onbehandelde cederhouten basis. Gemaakt in Duitsland. Geleverd zonder mes.
   Af en toe zijn er fijne sporen van millimeter wormschade te zien op de eiken body. We wilden deze niet verwijderen of het hout helemaal laten sorteren, omdat de kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct er niet onder lijden.
   Klein. Breedte 25 cm, diepte 9 cm, hoogte 21,5 cm. Gewicht 2,5 kg. Voor bladlengten tot 200 mm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen