Menu

Flessentuin met substraat

Flessentuin met substraat
32,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Landschap in een fles.

Of zoals de plantenkenners het noemen: in de hermetosfeer. Met andere woorden, een ruimte, in dit geval de binnenkant van een glazen fles, die stevig is afgesloten aan de buitenkant, in dit geval met een kurkstop. Een groene bostuin gedijt er bijvoorbeeld goed in, als u voor de beplanting varens en mossen kiest. Een heel andere sfeer wordt gecreëerd als je het glas beplant met miniatuur vetplantjes: Dan wordt de flessentuin omgetoverd tot een mediterraan landschap, misschien zelfs versierd rond de planten met een handvol schelpen van uw laatste mediterrane vakantie. Welke variant u ook kiest, vergeet niet de juiste locatie te kiezen: Het zijn de eisen van de plant die bepalen of de flessentuin beter op de vensterbank of midden in de kamer op de tafel kan worden geplaatst. Bosbewoners houden van koele, schaduwrijke plaatsen. Succulenten daarentegen hebben licht en warmte nodig voor hun welzijn. Eén keer water geven direct na het planten is meestal voldoende, tenzij het glas iets te veel zon heeft gekregen (in dat geval kan het nodig zijn om nogmaals water te geven). In principe echter - en dat is het mooie ervan - zijn de planten in het gesloten systeem permanent zelfvoorzienend. Een opmerking over de procedure: Naast grof en fijn zand en grit wordt uw flessentuin ook geleverd met een zak actieve kool, die bij het planten aan het glas wordt toegevoegd om het water en de bodem langer schoon te houden. Plaats uw potplanten op deze actieve kool en vul ze vervolgens met zand of grind.

Productinformatie

Artikel nummer 204611

Glas Ø 19 cm, H 30 cm. Opening Ø 12,5 cm. 570 g (gewogen zonder inhoud). Gesloten met een bijpassende kurk. Bodemmateriaal (fijn zand, grof zand, grit en actieve kool) is inbegrepen, evenals instructies voor het planten. Levering zonder planten.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu