Menu

Flessentuin met substraat

Flessentuin met substraat
  € 32,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Landschap in een fles.

  Of zoals de plantenexperts het noemen: in de hermetosfeer. Met andere woorden, een ruimte, in dit geval de binnenkant van een glazen fles, die goed is afgesloten van de buitenkant, in dit geval met een kurkstop. Een groene bostuin gedijt er goed in, bijvoorbeeld als u varens en mossen kiest voor de beplanting. Een heel andere sfeer ontstaat als je het glas beplant met miniatuur vetplantjes: Vervolgens wordt de flessentuin omgetoverd tot een mediterraan landschap, misschien zelfs versierd rond de planten met een handvol schelpen van uw laatste mediterrane vakantie. Welke variant u ook kiest, vergeet niet de juiste locatie te kiezen: Het zijn de eisen van de plant die bepalen of de flessentuin beter op de vensterbank of midden in de kamer op tafel kan staan. Bosbewoners houden van koele, schaduwrijke plaatsen. Succulenten daarentegen hebben licht en warmte nodig voor hun welzijn. Eén keer water geven direct na het planten is meestal voldoende, tenzij het glas iets te veel zon heeft gekregen (in dat geval kan het nodig zijn om nogmaals water te geven). Maar in principe - en dat is het mooie - zijn de planten in het gesloten systeem permanent zelfvoorzienend. Een opmerking over de procedure: Naast grof en fijn zand en grit wordt uw flessentuin ook geleverd met een zak actieve kool, die bij het planten aan het glas wordt toegevoegd om het water en de bodem langer schoon te houden. Plaats uw potplanten op deze actieve kool en vul ze vervolgens met zand of grind.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204611

   Glas Ø 19 cm, H 30 cm. Opening Ø 12,5 cm. 570 g (gewogen zonder inhoud). Gesloten met een bijpassende kurk. Bodemmateriaal (fijn zand, grof zand, grit en actieve kool) is inbegrepen, evenals instructies voor het planten. Levering zonder planten.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu