Menu
Auerberg

Flessendrager eik en es

Auerberg
Flessendrager eik en es
  € 189,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf begin september, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Drager, opbergdoos, krukje en bijzettafel.

  Dit kleine meubel van Beiers eiken- en essenhout is bedoeld voor verschillende functies, die bijna volledig worden omschreven als zitten en drinken. Over het algemeen is het een drager voor acht wijn- of waterflessen, die zowel voor vervoer als voor opslag kunnen worden gebruikt. Omgedraaid of zijwaarts, wordt het een krukje (waarop men zich kan ontspannen, bijvoorbeeld na het dragen van flessen over lange afstanden) of een klein bijzettafeltje, afhankelijk van de positie, met de mogelijkheid om een voorraad wijn op te slaan. Zijn opmerkelijke esthetische aantrekkingskracht vloeit voort uit de contrasten die ontstaan door de constructie en de keuze van de materialen: tussen het levendige lichte essenhout en het donkerder eikenhout van het frame van de fles en de ronde staaf die als handvat fungeert, tussen de nerven van het essenhout en de voorste houtoppervlakken, die zichtbaar zijn door de zijdelen die positief verbonden zijn met de basis. Het stuk, in 2015 ontworpen door Christoph Böninger, is vervaardigd door Auerberg in Beieren en heeft inmiddels zijn weg gevonden naar de Neue Sammlung in München.

  Radicaal eenvoudig, volledig functioneel: meubels van Auerberg

  Radicale reductie in vorm en materiaal en een volledige focus op functie - dat is de leidraad voor de meubels van Auerberg. Het zijn handgemaakte producten die ver van de industriële normen, ver van de mode en niet beïnvloed door de beperkingen van marketing, in zeer kleine series worden geproduceerd. Achter elk afzonderlijk meubelstuk schuilt de authentieke persoonlijkheid van de betreffende ontwerper - en omdat er geen beperkend programmadictaat is, zijn de productontwerpers alleen gebonden aan hun eigen normen. Daarom zijn alle Auerberg meubelen onmiskenbaar, soms puristisch tot op het bot, uiterst solide qua vakmanschap en dus praktisch gemaakt om eeuwig mee te gaan.

  De meubels worden regionaal vervaardigd in Opper-Beieren, het hout - meestal eiken, essen en beuken - is afkomstig van gecertificeerde, duurzaam beheerde bosbouwbedrijven. Het brein achter Auerberg is Christoph Böninger, ooit een professionele globetrotter, nu een gevestigde design uitgever. Böninger, die zeer goede connecties heeft in designkringen, werkt in München en op zijn boerderij in Auerberg - vandaar de naam van het project - bij Bad Aibling. En hoewel Böninger voor zijn "productlaboratorium" een aantal ontwerpers en architecten om zich heen heeft verzameld - gevestigde grootheden staan op gelijke voet met aanstormend talent - helpt hij zelf ook een handje mee. Soms smeert hij houten meubels en maakt ze verzendklaar. Overigens behoren de AEKI-stapkruk van Gerhardt Kellermann en de "Silent Ladder" van Christoph Böninger zelf, een veelzijdige hybride van trapladder en stille bediende, tot de grootste successen van Auerberg tot nu toe.

  Productinformatie

  Artikel nummer 32021

   Eik en es (herkomst Duitsland), geolied . Hoogte 33,5 cm, breedte 42 cm, diepte 20 cm. Gewicht 3,3 kg. Max. Laadgewicht 100 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen