Menu
Kovap

Fendt F20 Dieselross

Kovap
Fendt F20 Dieselross
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Het drijven van de kudde: de Dieselross

  De oprichter van het bedrijf, Johann Georg Fendt, noemde zijn eerste trekkers Dieselross, die hij midden in de wereldwijde economische crisis eind jaren twintig begon te ontwikkelen. De naam, die tot in de jaren zestig werd gehandhaafd, nam enerzijds het al te grote respect van de boer voor de imposante machines weg (hij wist immers hoe hij met paarden moest omgaan), en bracht anderzijds de enorme kracht en prestaties van de trekkers perfect in beeld. Zelfs de motoren van de vroege modellen leverden zes pk, en het diesel ros bij uitstek, de F20, die tussen 1951 en 1957 bijna 9.000 keer werd gebouwd, had 20 paarden onder de motorkap.

  Rijk aan details en zorgvuldig gemaakt. Tinnen speelgoed uit Europa

  Wij worden niet moe te benadrukken hoe klein het aandeel van het in Europa vervaardigde mechanische tinnen speelgoed is en binnenkort volledig zal verdwijnen. Sinds de verplaatsing van bijna alle tinnen speelgoedproductie naar het Verre Oosten, zijn de resterende fabrikanten in dit land (net als in de rest van Europa) vaak aan hun lot overgelaten. Wij hebben enkele van hun producten verzameld: historische auto- of tractormodellen en bijbehorende aanhangers of een kabelbaan. Voor de trekkers heeft de firma Kovap in Nový Hrádek in Tsjechië oude werktuigen gedeeltelijk gereactiveerd en monteert voor ons weer stalen velgen in plaats van kunststof velgen. Alle voertuigen en aanhangers zijn in schaal 1:25, dus ze passen op modelspoorbanen in schaal 1:22,5. Sommige klassiekers die decennia lang werden geproduceerd, zoals de Calculation Ape Consul, zijn praktisch verdwenen - we hebben alleen een fabrikant in India gevonden die ze nog produceert.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 19346

   Getrouwe replica van de Fendt F20 op schaal 1:25. Vanaf 3 jaar. Gelakt plaatstaal, echte rubberbanden op metalen velgen. Opwindbare veermotor, drie versnellingen vooruit, één achteruit. Hoogte 9 cm, breedte 9 cm, lengte 15 cm. Gewicht 400 g. Levering zonder kipwagen en schudder.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen