Menu

Familie Flipper Spirobille

Familie Flipper Spirobille
399,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf begin januari, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Snel plezier. Spirobille

In de loop der tijden hebben zich uit het klassieke biljartspel een groot aantal kleinere tafelspelen ontwikkeld, maar zij zijn alle trouw gebleven aan het succesvolle basisprincipe van het laten zinken van de bal. Spirobille, een ander biljartachtig spel, is een ongewone en fascinerende variant met een zeer eenvoudig spelprincipe. Een stalen bal wordt via het middenstuk in het spel gebracht en rolt over het schuine veld naar een van de spelers. De speler moet de bal zo snel mogelijk uit zijn doel halen met behulp van de flipperhendels en, indien mogelijk, in het doel van één van de andere spelers slaan. Deze ontlening aan het flipperkastspel dat in het begin van de jaren 1950 opkwam, gaf het spel zijn huidige snelheid. (In zijn voorganger, het Jeu de Marteau, moest je de ballen nog naar de doelen van de tegenstander manoeuvreren met kleine knuppels). Spirobille wordt het best gespeeld met vier spelers, maar het is net zo leuk met twee of drie - de onbezette doelen kunnen dan worden vergrendeld door middel van insteekbare stalen staven. De Spirobille, die volledig in Zwitserland is vervaardigd, behoort tot het standaardassortiment van de zogenaamde ludotheques - een soort bibliotheek voor spelletjes - waar hij alle eisen van de uitleenhandel moet kunnen doorstaan. Het is dan ook stevig gemaakt en gaat lang mee, tot ver na de totale uitputting van de spelers.

Gemeenschapsspelletjes van de eerste orde. Van Alfaset uit Zwitserland

De spellen van Alfaset maken indruk met hun uitzonderlijke kwaliteit van afwerking. De Zwitserse fabrikant gebruikt voornamelijk lokale houtsoorten zoals esdoorn, berk en beuk zonder compromissen: de nauwkeurigheid van de pasvorm van de afzonderlijke onderdelen is indrukwekkend, de elementen zijn netjes gelijmd, de oppervlakken zorgvuldig behandeld. Kortom: de bordspellen van Alfaset steken er duidelijk bovenuit. Hetzelfde geldt voor hun vermogen om zowel kinderen als volwassenen te inspireren. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de regels even eenvoudig als begrijpelijk zijn en dat succes niet afhangt van talent, maar in hoge mate van gelukkige toevalligheden. Dit drijft sommige mensen soms tot wanhoop, maar brengt hen even vlug terug naar het bord.
De spelletjes worden allemaal vervaardigd in de vijf werkplaatsen van het bedrijf in de buurt van het meer van Neuchâtel. Daar werken op Alfaset vooral mensen met een handicap die samenwerken met geschoolde timmerlieden.

Waarschuwing:

Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden.

Productinformatie

Artikel nummer 87990

Vanaf 3 jaar. Voor 2-4 spelers. Basisplaat van stalen delen, MDF-plaat en licht gebogen speelvlak van berkenmultiplex. Middenstuk, flipperhendel en rand gemaakt van massief rood beukenhout. Speelfiguren en 2 ballen van roestvrij staal, Ø 1,5 cm. Gemaakt in Zwitserland.
Hoogte 9,5 cm, breedte 52 cm, diepte 52 cm. Gewicht 7,7 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu