Menu
Alfaset

Familie Flipper Spirobille

Alfaset
Familie Flipper Spirobille
  € 689,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Snel plezier. Spirobille

  In de loop der tijd hebben zich uit het klassieke biljart een groot aantal kleinere tafelspelen ontwikkeld, maar ze zijn allemaal trouw gebleven aan het succesvolle basisprincipe van het laten zinken van de bal. Spirobille, een ander biljartachtig spel, is een ongewone en fascinerende variant met een zeer eenvoudig spelprincipe. Een stalen bal wordt via het middenstuk in het spel gebracht en rolt over het hellende veld naar een van de spelers. De speler moet de bal zo snel mogelijk uit zijn doel halen met behulp van de flipperhendels en, indien mogelijk, in het doel van een van de andere spelers slaan. Deze ontlening aan het flipperkastspel dat in het begin van de jaren vijftig opkwam, gaf het spel zijn huidige snelheid. (In zijn voorganger, het Jeu de Marteau, moest je de ballen nog met kleine knuppels naar de doelen van de tegenstander manoeuvreren). Spirobille wordt het best gespeeld met vier spelers, maar het is net zo leuk met twee of drie - de onbezette doelen kunnen dan worden afgesloten door middel van insteekbare stalen staven. De Spirobille, die volledig in Zwitserland is vervaardigd, maakt deel uit van het standaardassortiment van de zogenaamde ludotheken aldaar - een soort bibliotheek voor spelletjes - waar hij alle eisen van de uitleenhandel moet doorstaan. Hij is dan ook stevig gemaakt en houdt het lang vol tot de spelers volledig uitgeput zijn.

  Communautaire spelletjes van de eerste orde. Van Alfaset in Zwitserland

  De spelletjes van Alfaset overtuigen door hun buitengewone kwaliteit van afwerking. De Zwitserse fabrikant gebruikt hoofdzakelijk lokale houtsoorten zoals esdoorn, berk en beuk zonder compromissen: de pasvorm van de afzonderlijke onderdelen is indrukwekkend, de elementen zijn netjes gelijmd, de oppervlakken zorgvuldig behandeld. Kortom: de gezelschapsspellen van Alfaset steken er duidelijk bovenuit. Hetzelfde geldt voor hun vermogen om zowel kinderen als volwassenen te inspireren. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de regels even eenvoudig als begrijpelijk zijn en dat succes niet afhangt van talent maar in hoge mate van gelukkige toevalligheden. De spellen worden allemaal vervaardigd in de vijf werkplaatsen van het bedrijf in de buurt van het meer van Neuchâtel. Bij Alfaset werken voornamelijk mensen met een handicap die samenwerken met geschoolde timmerlieden.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 87990

   Vanaf 3 jaar. Voor 2-4 spelers. Grondplaat van stalen delen, MDF-plaat en licht gebogen speelvlak van berkenmultiplex. Middenstuk, flipperhendel en rand gemaakt van massief rood beukenhout. Speelfiguren en 2 ballen van roestvrij staal, Ø 1,5 cm. Gemaakt in Zwitserland. Hoogte 9,5 cm, breedte 52 cm, diepte 52 cm. Gewicht 7,7 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen