Menu

Eicher Diesel 215/16

Eicher Diesel 215/16
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Bestel geschenken voor woensdag 30 november en ontvang ze voor Sinterclaas
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Het Opper-Beierse bedrijf Eicher, waarvan de eerste dieseltrekker in 1936 van de band rolde, groeide in de jaren vijftig uit tot een van de belangrijkste Duitse trekkerfabrikanten. Na 1945 begonnen de gebroeders Josef en Albert Eicher met de ontwikkeling van een luchtgekoelde eencilinder dieselmotor, waardoor op productieonderdelen kon worden bespaard en storingen tijdens het gebruik konden worden verminderd. De Eicher dieseltrekker 215/16 werd vanaf 1958 geproduceerd en bevatte het handelsmerk van het bedrijf: de luchtgekoelde motor met hoog koppel en één blazer per cilinder.

  Rijk aan details en zorgvuldig gemaakt. Tinnen speelgoed uit Europa

  Wij worden niet moe te benadrukken hoe klein het aandeel van het in Europa vervaardigde mechanische tinnen speelgoed is en binnenkort volledig zal verdwijnen. Sinds de verplaatsing van bijna alle tinnen speelgoedproductie naar het Verre Oosten, zijn de resterende fabrikanten in dit land (net als in de rest van Europa) vaak aan hun lot overgelaten. Wij hebben enkele van hun producten verzameld: historische auto- of tractormodellen en bijbehorende aanhangers of een kabelbaan. Voor de trekkers heeft de firma Kovap in Nový Hrádek in Tsjechië oude werktuigen gedeeltelijk gereactiveerd en monteert voor ons weer stalen velgen in plaats van kunststof velgen. Alle voertuigen en aanhangers zijn in schaal 1:25, dus ze passen op modelspoorbanen in schaal 1:22,5. Sommige klassiekers die decennia lang werden geproduceerd, zoals de Calculation Ape Consul, zijn praktisch verdwenen - we hebben alleen een fabrikant in India gevonden die ze nog produceert.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 82699

   Schaal 1:25. Gelakt plaatstaal, rubberen wielen. Veersysteem (3 versnellingen vooruit, neutraal en achteruit) met vierkant sleutelmechanisme, handrem. Gelakt plaatstaal, rubberen wielen. Gemaakt in Tsjechië. Hoogte 9,5 cm, breedte 9 cm, lengte 15 cm. Gewicht 440 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu