dobar® Wildlife

Egelhuis Lariksbos

dobar® Wildlife
Egelhuis Lariksbos
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Hedgehogs cottage. Massief houten constructie.

  Als beschermd wild dier is de egel tegenwoordig vaak afhankelijk van hulp bij huisvesting. Geschikte slaap- en nestplaatsen in het wild zijn zeldzaam en huisjes zoals deze van natuurlijk larikshout voor in de tuin zijn een goed alternatief. Geplaatst op een beschutte plek, biedt het de egel een rustplaats. De vierkante ingang met de neergelaten luifel houdt ongenode gasten buiten, en een klep kan aan de achterkant worden geopend om gedroogde bladeren te vullen en af en toe de binnenkant van het huisje schoon te maken. Het onbehandelde hout zal zich na verloop van tijd aanpassen aan de weersomstandigheden, opzwellen en krimpen en de typische grijze kleur of zelfs kleine scheurtjes vertonen.

  Nieuw huis. Nest- en voederplaatsen in de tuin

  Natuurlijke wanorde ontbreekt bijna overal in ons opgeruimde landschap. De grote landbouwgebieden worden nauwelijks meer omzoomd door struiken en heggen, en in de tuinen van onze huizen worden de bloeiende planten onmiddellijk gesnoeid en teruggesnoeid, en worden bladeren en snoeihout verwijderd. Als gevolg daarvan zijn er steeds minder natuurlijke habitats voor nuttige insecten en, incidenteel, voor onze inheemse zangvogels. Nesthulpen en voederplaatsen zijn het middel bij uitstek om zowel de tuin nieuw leven in te blazen als het ecosysteem daardoor te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat nuttige insecten de tuin koloniseren, waardoor het gebruik van pesticiden overbodig wordt en tegelijkertijd verhelderende waarnemingen kunnen worden gedaan. Soortenbescherming en natuurbeleving kunnen op deze manier heel goed worden gecombineerd. Aangezien de dieren de voorkeur geven aan individuele formaten, kunt u bepaalde soorten vrij gericht bevorderen door alleen de nesthulp te kiezen. Onze nest- en voederplaatsen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame en aantrekkelijke materialen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17825

   Gemaakt van onbehandeld larikshout. Hoogte 20 cm, breedte 38 cm, diepte 46 cm. Gewicht 5,6 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen