Menu

Echte Piemonte Hazelnootpuree

Echte Piemonte Hazelnootpuree
  € 10,90Basisprijs: € 54,50/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Geraffineerde hazelnootspecialiteit

  Sommige noten worden verder verfijnd door ze te verwerken tot hazelnootpuree. In een speciaal gebouwde machine worden de geroosterde en fijngemalen hazelnoten samen met de waardevolle hazelnootolie geraffineerd tot een natuurlijke, stroperige massa. Dit recept wordt voornamelijk gebruikt in banketbakkerijen en ijssalons - in daarvoor bestemde containers. En wat goed is voor professionals kan alleen goedkoop zijn in het huishouden. José Noè vult daarom ook kleine potjes met het concentraat, waar veel van onze klanten (en medewerkers) al voor zijn gevallen. Het kan worden gebruikt om ijs en gebak te maken, om desserts af te ronden (zoals Beierse room) of - besprenkeld met een beetje honing - met yoghurtkwark.

  Heerlijk. Tonda Gentile delle Langhe

  Paleobotanici vertellen ons dat de hazelnoot een van de eerste planten was die na de laatste ijstijd weer in onze streken groeide en zo een belangrijke bijdrage leverde aan de menselijke voeding. Tot een generatie geleden hoorde een hazelnootstruik thuis in de tuin van elke boerderij - naast de vlier. De koningin van de hazelnoten komt uit Piemonte. Door zijn uitzonderlijke kwaliteit is de "Nocciola Piemonte" een wereldwijd gewaardeerde delicatesse die sinds december 1993 als beschermde geografische aanduiding (IGP) wordt beschermd. Dit beslaat bijna de hele provincie Cuneo, maar de beste teeltomstandigheden zijn op de heuvels van de Langhe. Het ras "Tonda Gentile delle Langhe" (de "ronde edelman uit de Langhe") wordt er al eeuwenlang geteeld - de zelfbeperking tot maximaal 400 planten per hectare draagt bovendien bij tot de unieke kwaliteit van de noten. Ze worden gekenmerkt door een uitstekende geur en smaak en worden beschouwd als een van de beste ter wereld. Door de kleine oogsthoeveelheid hebben de begeerde noten natuurlijk een overeenkomstige prijs, die echter volledig tot uiting komt in het hoge genot van de producten.

  De beste hazelnoten ooit. Van José Noè

  José Noè van Lequio Berria in Piemonte is een hazelnootboer met een passie. Als je hem ontmoet in de heuvels van de Langhe en hem met een alerte, kritische blik zijn hazelnootboomgaarden ziet inspecteren, wordt meteen duidelijk waarom hij precies de weg heeft gekozen die hij vandaag onwrikbaar volgt. Noè, die aanvankelijk meer dan 30 jaar in een onderzoekscentrum voor grondstoffen voor de zoetwarenindustrie werkte, besefte dat de koers voor kwaliteit al in de landbouw is uitgezet, wat hem uiteindelijk letterlijk terugbracht naar zijn oorsprong, naar de boerderij van zijn ouders, die hij overnam om voortaan zijn eigen hazelnootbomen te telen - met biologische bemesting en geheel zonder pesticiden - en de oogst zelf op de markt te brengen. Dit was een vrij ongewone onderneming, aangezien de teelt van hazelnoten eerder werd beschouwd als een typisch regionale nevenactiviteit die een zekere, zij het bescheiden, bron van inkomsten vormde.

  Als José Noè tegenwoordig over zijn hazelnootbomen praat, klinkt hij bijna liefdevol, ook al houden ze hem het hele jaar bezig. De teelt is moeilijk op de deels steile hellingen op een gemiddelde hoogte van 680 meter - maar alleen daar zijn de klimaatomstandigheden optimaal voor de variëteit "Tonda Gentile delle Langhe". Deze autochtone variëteit wordt nu beschouwd als de beste ter wereld, en niet alleen door kenners. Alleen al de oogst, die eind augustus begint, duurt langer dan zes weken. Zodra de volrijpe noten op de grond vallen, verzamelt Noè ze samen met een medewerker om te voorkomen dat ze te veel bodemvocht opnemen - een behoorlijke klus met 4.200 bomen op een oppervlakte van ongeveer 12 hectare.

  Ingrediënten en aanwijzingen:

  Sales description:

  Hazelnootpuree van 100% hazelnoot

  Bewaar- en bereidingsinstructies:

  Bewaren op een koele, droge plaats.

  Oorsprong/oorsprong:

  Italië

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Azienda Agricola Papa dei Boschi
  Via Pianravero 9
  12050 Lequio Berria (CN)
  Italy

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie2784 kJ / 674 kcal
  Fat61 ,0 g
  daarvan verzadigde vetzuren4,30 g
  Koolhydraten14,0 g
  daarvan suiker4,50 g
  Eiwit12,0 g
  Zout0,10 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 204941

   200 g pot
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen