Menu

Dr Bronner’s Douchegel

Lavendel
Dr Bronner’s Douchegel
Lavendel
€ 13,90Basisprijs: € 57,92/ 1lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Met de kalmerende essentiële olie van lavendel. Voeg als badtoevoeging 2-3 eetlepels toe aan het warme badwater, zodat de weldadige geur zich nog beter kan ontplooien.

Puur natuurlijke zeep. Veelzijdig gebruik.

Voor Dr. Bronner’s vloeibare zepen worden kokos-, olijf-, palmpit-, hennep- en jojobaolie gecombineerd met essentiële oliën. Dr. Bronner’s De grondstoffen - waaronder de palmpitolie - zijn grotendeels afkomstig van duurzaam beheerde biologische teelt en eerlijke handel. Tijdens het verzepingsproces blijft de vochtinbrengende glycerine in de zeep achter, zodat hij zacht maar doeltreffend reinigt en een fluweelzacht schuim geeft. De beroemdste zeep van Emanuel Bronner is de pepermuntzeep, die sinds 1948 in de zeepziederij wordt geproduceerd. De essentiële olie zorgt voor een intense, frisse geur. Afhankelijk van het soort olie dat wordt toegevoegd, komen de eigenschappen ervan tot uiting in de zeep in kwestie, die dus voor de meest uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt - als douchegel en scheerschuim, shampoo- of badtoevoeging, mild detergent of afwasmiddel. De neutrale zeep daarentegen bevat geen etherische oliën en is daarom even geschikt voor de gevoelige huid en de reiniging van het gezicht als voor de shampoo van huisdieren.
Dr. Bronner’s maakt geen gebruik van buitenverpakkingen (daarom moet alles op het etiket van de fles passen en is de belettering soms erg klein), en de flessen zijn gemaakt van gerecycleerd plastic.

Dr. Bronner’s. Wij zijn ALLES of NIETS.

Toen de jonge Duitse zeepmaker Emanuel Bronner in 1929 naar de VS emigreerde, had hij waarschijnlijk nooit durven dromen dat het bedrijf dat hij 20 jaar later oprichtte, ooit de populairste natuurlijke zepen van het land zou produceren. Want aanvankelijk reisde hij vele jaren door het land, niet alleen om zijn zeep te verkopen, maar ook om zijn pacifistische wereldbeschouwing tijdens lezingen te verspreiden. Onder de indruk van de twee wereldoorlogen waren verdraagzaamheid en vreedzaam samenleven van mensen een punt van zorg voor hem, maar ook de respectvolle en verantwoorde omgang met de natuur - voor die tijd nog hoogst ongebruikelijk. Een uiting hiervan waren zijn zepen, die hij uitsluitend op basis van natuurlijke, milieuvriendelijke grondstoffen en ingrediënten vervaardigde, die daardoor van uitstekende kwaliteit waren en tegelijkertijd een tegenpool vormden van de moderne, petrochemisch gebaseerde cosmetica. Het feit dat de zepen van Emanuel Bronner al snel meer succes hadden dan zijn lezingen, waar hij ze ook verdeelde, bewijst dat hij zijn tijd vooruit was en het bij het rechte eind had. Zonder verder omhaal drukte hij zijn boodschappen rechtstreeks op de etiketten, waar ze nu nog te vinden zijn.
Wij kunnen niet met zekerheid zeggen wat Dr. Bronner’s precies tot een cult in de VS heeft gemaakt, maar wij kunnen wel zeggen dat de kwaliteit van de producten ons volledig heeft overtuigd. In de door een familie gerunde zeepfabriek worden ze gemaakt van zuiver plantaardige grondstoffen, die grotendeels afkomstig zijn van duurzame biologische teelt en Fairtrade-gecertificeerd zijn.
Alle producten en ingrediënten zijn volledig biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze ecologisch verantwoord zijn, en dus in de beste Bronner-traditie staan. Dr. Bronner’s maakt grotendeels geen gebruik van buitenverpakkingen (daarom is het lettertype op de etiketten vrij klein, zodat er veel boodschappen op passen).

Productinformatie

Artikel nummer 20119

240 ml plastic fles
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu