August Schär

Deurmat Coconut Velours

39 x 59 cm
August Schär
Deurmat Coconut Velours
39 x 59 cm
  € 39,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Traditioneel geweven

  Deze deurmatten komen uit de kokosweverij Schär in de Eifel. De traditionele weving in extra dubbel kokosvelours zorgt voor een buitengewoon dichte, ruwe pool die niet alleen vuil maar ook stof betrouwbaar opvangt. Schär produceert ze in twee diktes die zelfs de zwaarste slijtage kunnen weerstaan.

  Verleden en toekomst. Een reis door de tijd naar de Schär kokosnootweverij.

  Het weven van kokosnoten was ooit een brede industrie in Europa en vooral in Duitsland, maar tegenwoordig is er bijna niets meer van over. Bij August Schär KG zijn de oorspronkelijke productiemethoden als in een tijdbel bewaard gebleven. Dit is echter geenszins met een museale instelling, maar eerder omdat de modernisering is uitgesteld tot de oude machines en technieken weer in trek zijn. Het bedrijf is gevestigd in het idyllische Eisenschmitt midden in de Vulkaaneifel en verwerkt al meer dan 75 jaar kokosvezels tot hoogwaardige tapijten en matten voor industrie, handel en particuliere huishoudens. Toen de meeste andere kokosweverijen hun activiteiten moesten staken, kon Schär haar voorraad oude machines uitbreiden, waardoor het bedrijf technisch gezien op lange termijn veilig is. Kokosvezels zijn wat volumineus om mee te werken, maar ze hebben unieke eigenschappen. De daaruit vervaardigde producten gaan "eeuwig" mee, ze harmoniseren het binnenklimaat doordat ze overtollige vochtigheid kunnen opslaan, ze nemen geen stof op en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Aangezien kokosvezels in de natuur aan extreme spanningen worden blootgesteld, ontwikkelen zij een navenant hoge weerstand. Kokos is antibacterieel, vlamvertragend, geluids- en warmte-isolerend, ademend en antistatisch. Geverfde goederen mogen echter niet voortdurend aan sterk zonlicht worden blootgesteld. Tapijten van kokosvezels hebben een rustieke oppervlaktestructuur; onregelmatigheden in het garen zijn onvermijdelijk en dragen bij tot de charme van het product. Deurmatten voor de ingang van het huis zijn net zo'n onderdeel van het programma van Schär als de rode loper, die in veel landen verplicht is bij staatsrecepties. De werknemers werken aan mechanische productielijnen die in deze vorm nergens in Duitsland meer te vinden zijn. De kokosproducten zijn gewild vanwege hun lange houdbaarheid en ongevoeligheid. Schär betrekt de natuurlijke kokosvezels uit India en Sri Lanka, en de verdere verwerking bestaat uit het verven, het opzetten van de weefgetouwen, het eigenlijke weven en het daaropvolgende knippen en eventueel afwerken in de naaikamer.

  Productinformatie

  Artikel nummer 12362

   Pure kokosnoot. Natuurlijke kleur.
   59 × 39 cm: ongeveer 27 mm dik. Gewicht 1,7 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen