Menu
Original BTC

Deklicht

Gezandstraald gegoten aluminium
Original BTC
Deklicht
Gezandstraald gegoten aluminium
  € 399,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Britse deklichten

  Een kleine gieterij in het Black Country, de erts- en kolenstreek van de West Midlands, maakt gebruik van het verloren-mal-zand-gietprocédé en vervaardigt de lichamen van brons of aluminium. De lampen worden geassembleerd door Davey Lighting in de Cotswolds. Armaturen van dit type werden oorspronkelijk gebruikt om de dekken van schepen te verlichten. Juist aan deze functie danken zij hun gestroomlijnde vorm, want touw noch tuig mochten eraan blijven haken. De behuizingen zijn zo robuust als in de maritieme omgeving onontbeerlijk was - de deklichten moesten bestand zijn tegen de zwaarste weersomstandigheden en het slaan van delen op zee. Afgezien van hun vroegere functie verlichten de terraslampen tegenwoordig vooral voordeuren of looppaden.

  Davey Lighting. Armaturen gemaakt in Engeland

  De wortels van Davey Lighting gaan terug tot de Londense West-Indische havens, waar het bedrijf in ijzerwaren en scheepsverlichting (toen nog onder de naam Davey & Co) in 1885 van start ging. Al snel waren zijn functionele lichten in gebruik op vele schepen. Toen de bloeitijd van de Britse zeevaart in de 20e eeuw wegebde, gebruikte Davey de vaardigheden die hij gedurende tientallen jaren had verworven om de oorspronkelijk maritieme lampen te produceren voor gebruik op het land - aanvankelijk in industriële en commerciële omgevingen.Het assortiment werd echter al snel overgenomen door architecten en ontwerpers, wat niet verwonderlijk is, aangezien de armaturen van Davey nog steeds gekenmerkt worden door wat ze in hun begintijd zo bijzonder maakte: een duidelijke, doelgerichte vormentaal, een robuustheid die tot uiting komt in de materiaalkeuze en een afwerking met aandacht voor elk detail die onmisbaar was voor hun oorspronkelijke gebruik in maritieme of industriële omgevingen. Van het gietijzer, de gedraaide of geperste metalen onderdelen tot de mondgeblazen glazen koepels, alle onderdelen worden door gespecialiseerde vakmensen in Engeland gemaakt. Zelfs de met textiel bedekte kabels waarmee sommige armaturen zijn uitgerust, worden vervaardigd in de buurt van het huidige hoofdkantoor van Davey in de Cotswolds.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 66094

   Hoogte 13,5 cm, breedte 7,5 cm, uitsteeksel 8,5 cm. GU 10 stopcontact (max. 20 W). Matglazen lens, schuimrubber pakking. IP 54. Geleverd met één LED-lamp.
   Lichaam gegoten aluminium, gezandstraald. Gewicht 530 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen