Manufactum

Dekbedovertrek katoen

Dusty rose - 135 × 200 cm
Manufactum
Dekbedovertrek katoen
Dusty rose - 135 × 200 cm
  € 109,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Textiel behoort tot de meest gebruikte consumptiegoederen en tegelijkertijd tot de goederen die zelf veel hulpbronnen verbruiken, zowel bij de productie als bij het gebruik door veelvuldig wassen. Hierdoor ontstaan microvezels die in het milieu terechtkomen - met fatale gevolgen in het geval van kunststoffen. Textiel moet daarom worden gemaakt van vervuilingsvrije, gecertificeerde organische materialen, zodat het kan worden gerecycleerd, en onder milieuvriendelijke en eerlijke omstandigheden worden geproduceerd. Deze combinatie is nog veel te zeldzaam. Daarom hebben we zelf actie ondernomen: Ons OceanSafe-gecertificeerd beddengoed voldoet aan al deze criteria.

  Gecertificeerd duurzaam. Ons OceanSafe gecertificeerd beddengoed

  Het katoen voor dit dekbedovertrek komt uit een vallei in het zuiden van Turkije. Dat klinkt op het eerste gezicht niet spectaculair, want in Turkije wordt al 2000 jaar katoen verbouwd. Wat hier wel bijzonder is, is dat het katoen hier waarschijnlijk al heel lang groeit en dat het niet na een paar jaar verplaatst hoeft te worden. Dit is nodig in conventionele teeltgebieden zodat de grond zich kan herstellen omdat de katoenteelt veel mineralen en voedingsstoffen uit de grond heeft gehaald. De grond in deze vallei is echter niet uitgeput omdat de regen in de omliggende bergen mineralen en voedingsstoffen uitspoelt en zo de grond op natuurlijke wijze aanvult. Het is maar een klein stukje van het teeltgebied naar het afgewerkte beddengoed: de spinnerijen, weverijen en naaimolens liggen allemaal binnen een straal van slechts 40 kilometer. Alle overtrekken zijn afgewerkt met knopen van steennoten. Ze worden geleverd in een plastic verpakking, die uiteraard biologisch afbreekbaar is.

  In de cyclus van de natuur

  Textiel kan volledig recyclebaar worden geproduceerd, deze kennis is niet nieuw. Er bestaan ook al certificaten die de consument laten zien dat producten "Cradle to Cradle®" zijn: Het beginsel "van de wieg tot de wieg" houdt in dat producten volledig kunnen worden teruggebracht in de biologische cycli, d.w.z. naar hun oorsprong, waardoor verspilling wordt voorkomen en hulpbronnen worden gespaard. Behind Cradle to Cradle® is een onafhankelijke non-profitorganisatie uit Californië die verschillende normen voor recycleerbaarheid heeft ontwikkeld en certificaten toekent met de bijbehorende gradaties van brons tot platina. Dit vereist dat het textiel wordt gemaakt van natuurlijke vezels of van volledig biologisch afbreekbare synthetische vezels die vrij zijn van schadelijke stoffen en milieuvriendelijk, en dat alleen natuurlijke kleurstoffen en onschadelijke additieven worden gebruikt. Verpakking en toebehoren moeten ook recycleerbaar zijn.

  OceanSafe gecertificeerd. 100% duurzaam

  OceanSafe Certified volgt consequent het principe van de circulaire economie en gaat nog een stap verder. Want naast aspecten als water, materiaal en recycleerbaarheid wordt ook rekening gehouden met sociale rechtvaardigheid en het soort energie: Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden op de productielocaties zijn net zo relevant als de doelstelling om bij de productie 100% hernieuwbare energie te gebruiken. Het OceanSafe Certified-zegel voldoet dus niet alleen aan de hoge eisen van het Cradle to Cradle Certified™ Gold-certificaat (voor de factor gezondheid van het materiaal zelfs aan die van het Cradle to Cradle Certified™ Platinum-certificaat), maar voldoet op sommige gebieden ook aan de strenge Global Organic Textile Standard (GOTS). OceanSafe Certified wil zich zo in de duurzame textielindustrie positioneren als een kwaliteitskeurmerk dat rekening houdt met alle essentiële aspecten bij de productie en recycling van textiel.

  Ga door. Terug naar de fabrikant

  Een andere bijzonderheid is het terugnamesysteem voor OceanSafe gecertificeerd textiel, zodat het kan worden verzonden voor professionele industriële compostering. Het textiel eindigt niet als afval, maar er ontstaat humus uit, die bijvoorbeeld kan worden gebruikt bij de teelt van planten zoals biologisch katoen voor de textielproductie. Een tag op elke cover heeft een QR-code die leidt naar een internetplatform met alle informatie en een retourlabel dat kan worden uitgeprint.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206177

   100% katoen. Herkomst Turkije. Basisgewicht 125 g/m². Stenen walnoot knopen. In de snit is al rekening gehouden met de krimp (4-5%). Gemaakt in Turkije.

   Wasvoorschrift

   text
   Mild proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 150 °C ) maximum
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten