Leinenweberei Vieböck

Dekbedovertrek Boerenruit

Rood-Wit - 155 × 220 cm
Exclusief
Leinenweberei Vieböck
Dekbedovertrek Boerenruit
Rood-Wit - 155 × 220 cm
  € 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Een geruit beddengoed zoals je het je kunt voorstellen: De ruiten zijn niet bedrukt, maar goed geweven van garengeverfde katoen. Hierdoor behouden de kleuren veel langer hun intensiteit. De traditionele weverij Vieböck produceert dit beddengoed speciaal voor Manufactum en voorziet het (niet vanzelfsprekend) van gedraaide knopen.

  Katoenen beddengoed. Duurzaam, geblokt geweven en niet bedrukt

  Het geblokte patroon voor dit bedlinnen wordt in het Mühlviertel gemaakt van rood of blauw gekleurd katoengaren in gewone weving. Na het weven wordt de stof voorgewassen met helder water en vervolgens gekalanderd, d.w.z. dat de stevige stof extra wordt samengedrukt door een puur mechanisch proces waarbij de stof tussen draaiende rollen wordt gevoerd, waardoor het zijn aangename soepelheid krijgt.

  Geweven goederen uit Opper-Oostenrijk: al eeuwenlang bekend.

  Reeds rond 1600 werd de goede reputatie van de weverij in het Mühlviertel gevestigd en in vele gemeenten verdiende de helft van de inwoners zijn inkomen met het weven of de nevenberoepen ervan. De door de wevers gebruikte grondstof was vlas, dat destijds in het Mühlviertel op grote schaal werd verbouwd. Weefproducten waren destijds een van de belangrijkste exportartikelen in Opper-Oostenrijk. Sinds ongeveer 1700 zorgen strenge kwaliteits- en controlevoorschriften ervoor dat aan hoge kwaliteitsnormen wordt voldaan. Normen volgens welke de weverij die dit beddengoed voor ons produceert nog steeds werkt.

  Garen tellen.

  Het garen wordt aangegeven in Nm (metrisch getal), waarbij geldt: hoe hoger het getal, hoe fijner het garen. Een garengetal van Nm 100 betekent dat 100 meter garen 1 gram weegt. Een extra cijfer wordt toegevoegd indien het garen uit verscheidene eendraadsgarens is getwijnd, bijvoorbeeld Nm 100/3 voor een garen dat uit drie eendraadsgarens is vervaardigd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203981

   100% katoen. Basisgewicht 110 g/m2, garengetal Nm 34. Alle hoezen zijn voorzien van in garen gewikkelde gedraaide knopen. Het garen komt uit Duitsland, geweven en geconfectioneerd in Oostenrijk.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten