Menu

Deerskin broek oude zeem gelooid

Olive
Deerskin broek oude zeem gelooid
Olive
  Olive
  € 1.250,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Fabulous in de letterlijke zin van het woord: oud zaad gelooid leer

  Oud zaadlooien is een van die "originele" looiprocessen die prachtig en ongelooflijk duurzaam leer opleveren. Het is echter zeer tijdrovend en duurt een heel jaar: Eerst wordt de huid opgeslagen in de kalkput, een put gevuld met witte kalk, en vervolgens op de looibalk gespannen tot de nap. De conserverende werking in het oude looiproces is gebaseerd op de oxidatie van dierlijke vetten en looistoffen, die met mechanische middelen in de vezels van de huid worden gewerkt: in dit geval levertraan, die met behulp van honderden jaren oude hamerwalsen tussen de vezels van de "pelt" wordt geperst. Na verloop van tijd maken de vetten de zeemkorrelige hertenhuid tot een ongeëvenaard kledingleer: Het is vrijwel onverwoestbaar, zacht, warm, voelt bijna wollig aan en is temperatuurregulerend. Het verliest deze eigenschap niet door verven: oud zeemleer kan alleen worden geverfd met pigmenten die letterlijk in het materiaal zijn verwerkt en na fixatie met ammoniak niet meer in water oplosbaar zijn.

  Hack. Lederwaren met karakter

  Achter Hack Lederware staat Christoph Hack, oprichter en fijn lederbewerker met een eigen atelier in Keulen. Hij werkt al tientallen jaren met een grote verscheidenheid aan leersoorten, waardoor hij een schat aan ervaring heeft opgedaan die doorwerkt in het ontwerp van de kledingstukken. Hack verwerkt bijvoorbeeld alleen leer met natuurlijke oppervlakken uit Duitsland, Italië en Scandinavië tot slijtvaste, functionele kleding en eenvoudige accessoires. De modellen van koeienhuid, paardenhuid en hertenhuid documenteren sporen van het leven van een dier, zoals insectenbeten of doornscheuren. Hun patina, dat zich ontwikkelt door beweging en veelvuldig dragen, is uitdrukkelijk gewenst omdat het bewijst dat het lederen kledingstuk met eer mag verouderen. Juist dit natuurlijke verouderingsproces geeft Hack jacks hun unieke "gezicht". Ze worden samengesteld in het hoofdkantoor van Hack in Keulen en in een Pools partnerbedrijf.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 43885

   Hertenleer (dikte 1,1 mm), oude zeem gelooid. Ongevoerd. Metalen knoop, messing rits. 6 riemlussen (voor riemen tot 4,5 cm breed). Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen