Ecoalf

Dames sneakers gerecycled

Zwart
Ecoalf
Dames sneakers gerecycled
Zwart
  Zwart
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Damessneaker: duurzaam goed

  Het bovenwerk van deze veganistische sneaker is gemaakt van meer dan de helft gerecycled polyester van het Ecoalf ocean project, plus zachte en rekbare Sorona® polymeervezels, waarvan een goed derde gemaakt is van hernieuwbare plantaardige grondstoffen. De voering en de uitneembare binnenzool zijn van polyester. De tussenzool is gemaakt van EVA en 18 procent algen. Deze laatste komen uit zoetwaterrivieren, waar ze schadelijk zijn voor het milieu. Hier kunnen zij echter nuttig worden gebruikt en zo tegelijkertijd het aandeel van op aardolie gebaseerde materialen verminderen. De EVA-buitenzool biedt goede grip op bijna elke ondergrond.

  Ecoalf. Omdat er geen planeet B is

  De Spanjaard Javier Goyeneche heeft zijn eigen manier gevonden om de verspilling van grondstoffen in onze wegwerpmaatschappij tegen te gaan met creatieve ideeën. Sinds 2012 produceert zijn label mode van gerecyclede vezels. Het Ecoalf Ocean Project, waarbij meer dan 3.000 vissers langs de Spaanse kust nu plastic afval uit de zee halen, is revolutionair. Het wordt verwerkt tot garens van hoge kwaliteit, die vervolgens worden gebruikt om kleding, schoenen en accessoires te maken. Een tweede project in Thailand is in 2017 van start gegaan. Ecoalf is ook betrokken bij de recycling van textielvezels, namelijk katoen en wol - en ten slotte heeft Ecoalf ook de uitdaging om nieuwe toepassingen te vinden voor oude autobanden onder de knie.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 207195

   Bovenzijde 59% polyester, 41% Sorona®. Voering en binnenzool 100% polyester. Uitneembare binnenzool. Tussenzool 82% ethyleenvinylacetaat (EVA), 18% algen. Buitenzool van ethyleenvinylacetaat (EVA). Gemaakt in China.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen