Menu

Dames plantspade

Nieuw
Dames plantspade
74,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Gemakkelijk werken dankzij gewichtsbesparing.

Het is een oude traditie dat tuinspaden met een smal en dus iets lichter blad onder de term "dames spade" worden geschaard. Ook al lijkt deze categorie vandaag de dag een beetje achterhaald - een van de voordelen van dergelijke gereedschappen, die als klein en licht worden geclassificeerd, is ontegenzeggelijk hun lagere eigen gewicht. Voeg daarbij het verminderde "bedrijfsgewicht" dat het gevolg is van de kleinere capaciteit van het blad - omdat er een kleinere hoeveelheid grond mee kan worden verplaatst - en het resultaat is bovenal: met deze spade kunt u naar hartelust in uw tuin spitten zonder moe te worden. En als u op zoek bent naar een plantspade waarmee u ongestoord kunt werken in bestaande bedden met dicht op elkaar staande beplanting, dan is deze gesmede spade het gereedschap van uw keuze. De bladrand is geslepen en de speciaal ingebouwde loopvlakken maken het gemakkelijker om met de voet te helpen als de grond erg hard of korstig is.

Tuingereedschap met karakter

De familie Krumpholz weet het een en ander over smeden. Hun voorouders, gevestigd in het Frankische Woud, verwierven in 1799 de eerste eigen hamermolen - de Guttenberger Hamer - en vervaardigden werktuigen en andere voorwerpen voor dagelijks gebruik uit gesmeed ijzer. Vandaag is het fortuin van het bedrijf in handen van de achtste generatie. De tuingereedschappen die de productieplaats verlaten, die zich nog steeds op de oude locatie bevindt maar allang is gemoderniseerd en uitgebreid, zijn gereedschappen van de hoogste kwaliteit: gevormd onder het gewicht van de smidshamer, aangepast aan hun gebruiksgebied, verdicht en versterkt waar nodig, voorzien van geslepen randen of messen en uitgerust met hoogwaardige handgrepen van essenhout. Voor het smeden van vrije vormen, zoals dat bij Krumpholz gebeurt, zijn een bijzondere vaardigheid en een gevoel voor verhoudingen vereist. Het gebruikte staal, een Zweeds staal met chroom-molybdeengehalte, is taai, sterk en gemakkelijk te reinigen.

Productinformatie

Artikel nummer 207384

Lemmet (20 × 11 cm) gesmeed van mangaan-boronstaal. Ashouten gelakte handgreep. Totale lengte 110 cm. Gewicht 1,8 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu