Menu
Krumpholz-Werkzeuge

Dames plantschop

Krumpholz-Werkzeuge
Dames plantschop
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Werkgemak dankzij gewichtsbesparing.

  Het is een oude traditie dat tuinschoppen met een smal en dus iets lichter blad onder de term "damesschop" vallen. Ook al lijkt deze categorie vanuit het oogpunt van vandaag een beetje achterhaald - een van de voordelen van dergelijk gereedschap, dat als klein en licht wordt geclassificeerd, is ontegenzeggelijk het lagere eigen gewicht. Als we daarbij het verminderde "bedrijfsgewicht" optellen dat het gevolg is van de kleinere capaciteit van het blad - omdat er een kleinere hoeveelheid grond mee kan worden verplaatst - is het resultaat vooral: met deze spade kunt u naar hartelust in uw tuin graven zonder moe te worden. En als u een plantspade zoekt waarmee u ongestoord kunt werken in bestaande bedden met dicht op elkaar staande beplanting, dan is deze gesmede spade het gereedschap van uw keuze. Zijn bladrand is geslepen en de speciaal ingebouwde treden maken het gemakkelijker om met de voet te helpen als de grond erg hard of korstig is.

  Tuingereedschap met karakter

  De familie Krumpholz weet wel wat van smeden. Hun voorouders, gevestigd in het Frankische Woud, kochten in 1799 de eerste eigen hamermolen - de Guttenberger Hamer - en vervaardigden gereedschap en andere alledaagse voorwerpen van gesmeed ijzer. Vandaag is het bedrijf in handen van de achtste generatie. Het tuingereedschap dat de productielocatie verlaat, die zich nog steeds op de oude locatie bevindt maar al lang geleden is gemoderniseerd en uitgebreid, is gereedschap van de hoogste kwaliteit: gevormd onder het gewicht van de smeedhamer naar hun gebruiksgebied, verdicht en versterkt waar nodig, voorzien van geslepen randen of messen en uitgerust met hoogwaardige handgrepen van essenhout. Het smeden van vrije vormen, zoals dat bij Krumpholz gebeurt, vereist speciale vaardigheid en gevoel voor verhoudingen. Het gebruikte staal, een Zweeds staal met chroom-molybdeengehalte, is taai, sterk en gemakkelijk te reinigen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207384

   Lemmet (20 × 11 cm) gesmeed uit mangaan-boron staal. Ashouten gelakt handvat. Totale lengte 110 cm. Gewicht 1,8 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen